El programa de digitalització a les escoles, sense ordinadors

Dolors Collell explica que els centres educatius de la Catalunya Central que els van demanar els tindran al llarg d'aquest trimestre. En alguns punts hi ha problemes amb l'empresa subministradora i d'Internet.

ACN
14 de setembre del 2010
576_1284475458510518
576_1284475458510518 | pere gendrau

Jordi Fàbrega i Dolors Colell durant la roda de premsa. Pere Gendrau

La directora dels Serveis Territorials d'Educació a la Catalunya Central, Dolors Collell, ha assegurat aquest dimarts que els centres educatius que van demanar ordinadors pels seus alumnes els tindran durant aquest trimestre. Collell ha explicat que en alguns punts hi ha problemes amb l'empresa subministradora i d'Internet. Amb tot, tant la directora com el delegat del Govern a la Catalunya Central, Jordi Fàbrega, han fet un balanç positiu de l'inici del curs. Fàbrega ha assegurat "tot ha funcionat" gràcies a "la implicació dels professionals". Alhora, ha afirmat que hi ha un "agraïment social" per l'"avançament del curs" i que la setmana de vacances a l'hivern provocarà un "canvi d'hàbit".

Collell ha assenyalat que "hi havia alguns centres que ja sabien que no tindrien ordinadors". Ha afegit que l'arribada del material es farà de "forma progressiva" i que en determinades escoles "serà durant el primer trimestre".

De totes maneres, Collell ha relativitzat aquests problemes subratllant que molts punts havien "previst la coexistència" dels ordinadors portàtils amb els llibres i ha assegurat que "el que s'ha de posar en valor és que Catalunya ha fet un pas endavant". Pel que fa a la Catalunya Central, el programa de digitalització està en marxa a 61 centres (a Osona, al voltant de la dotzena), mentre que 20 més encara no s'hi ha adherit.

Collell ha afirmat que el curs l'encaren "amb molta il·lusió i ganes" perquè "hi ha novetats que han generat debat als centres educatius, i això és bo". El programa de digitalització, segons ella, "és molt ambiciós" i permet que les aules ja siguin "les més ben dotades d'Europa". Un optimisme que ha estat compartit per Jordi Fàbrega, que ho ha resumit assenyalant que l'executiu "ha respost a les inquietuds i necessitats a nivell educatiu".

Fàbrega també ha valorat la posada en marxa de la setmana de vacances a l'hivern destacant que altres països europeus ho fan i que "cada vegada més les famílies fraccionen les vacances". Alhora, ha ressaltat els 500.000 euros de subvenció que es donaran a les associacions de pares i mares, d'una banda, i els 300.000 que podran sol·licitar els ajuntaments que vulguin planificar activitats durant aquells dies, de l'altra.