UGT reclama un pla de viabilitat per assegurar tots els llocs de treball a Covit

Després de l’incendi, que ha deixat inoperativa la nau de Torelló, l’empresa presenta un ERO temporal per força major.

Redacció osona.com
13 de setembre del 2010
Incendi de l'empresa Covit.
Incendi de l'empresa Covit. | Judit Coma
Incendi de l'empresa Covit. Foto: Judit Coma

El passat dissabte, es va produir un incendi que va cremar totalment lanau industrial de l'empresa de fabricació de taps i recipients deperfumeria Covit SA, a Torelló. La nau va quedar totalment inoperativa.No hi ha haver ferits però es van haver de desallotjar 40 veïns perprecaució.

Aquest dilluns, els treballadors, al voltant dels 200 que configuren laplantilla, ja no han pogut anar a treballar. En principi, sembla quel’empresa demanarà un ERO temporal per causa major, que afectarà la granmajoria dels treballadors. Segons els sindicats, l’ERO no tindrà capproblema i serà acceptat.

Aquest dilluns al matí s’ha reunit el Comitè d’empresa amb la direccióde Covit per tal d’analitzar la situació.  UGT ha plantejat lanecessitat de tirar endavant un pla de viabilitat per mantenir els llocsde treball. Segon el sindicat, la resposta de l’empresa ha estatpositiva i diu que la seva intenció és anar en aquesta direcció. “Tot iaixò, haurem d’anar controlant tot aquest procés”, ha assegurat CescPoch, secretari d’UGT d’Osona.

Les reunions a tots els nivells per tal de concretar el futur de Covitja s’han anat produint al llarg d’aquest cap de setmana i continuaran enels propers dies. A les trobades hi participen els sindicats, l'empresai l'Ajuntament.

Cal recordar que Covit va ser adquirit el passat mes de juliol pel grup financer alemany PHI Industrial Acquisitions.

- Més informació sobre l'incendi de dissabte
- Notícies publicades de Covit

L'espectacular columna de fum vista des de Sant Pere de Torelló. Foto: Carme Estrella
Arxivat a