El Remei de Vic llueix una escultura d’Enric Pladevall

L’obra es descobreix amb motiu de les festes del barri.

Redacció osona.com
06 de setembre del 2010
Una divertida imatge, amb un grup de personalitats descobrint l’escultura. Entre ells, els regidors Josep Burgaya, Xavier Solà i Josep Rafús; el president de l’associació de veïns del Remei, Santi Collell; el pare de la parròquia del Remei, Lluís Rocaespana; i l’autor de l’escultura, Enric Pladevall.
Una divertida imatge, amb un grup de personalitats descobrint l’escultura. Entre ells, els regidors Josep Burgaya, Xavier Solà i Josep Rafús; el president de l’associació de veïns del Remei, Santi Collell; el pare de la parròquia del Remei, Lluís Rocaespana; i l’autor de l’escultura, Enric Pladevall. | Ajuntament de Vic
Una divertida imatge, amb un grup de personalitats descobrint l’escultura. Entre ells, els regidors Josep Burgaya, Xavier Solà i Josep Rafús; el president de l’associació de veïns del Remei, Santi Collell; el pare de la parròquia del Remei, Lluís Rocaespana; i l’autor de l’escultura, Enric Pladevall. Foto: Ajuntament de Vic

El barri del Remei de la ciutat de Vic llueix ja una nova peça artística a la via pública. L’escultura és obra de l’artista vigatà Enric Pladevall i porta per nom “La Col•laboració”. Col•laboració és un concepte molt ampli però en aquest cas vol ser un modest homenatge a valors tan importants com la convivència i el veïnatge.

L’acte d’inaguració va comptar amb la presència del 1er tinent d’alcalde i regidor de Cultura de l’Ajuntament de Vic, Xavier Solà i del mateix artista. El descobriment de l’escultura va consistir en tibar la corda per part de les persones assistents a l’acte i d’aquesta manera es va destapar l’escultura coberta amb una tela.

Durant els parlaments, Solà va agrair la col•laboració de tots els veïns, l’empresa encarregada de reurbanitzar el barri, PROHSA, tècnics i treballadors de l’Ajuntament, entre altres. El primer tinent d’alcalde va destacar que la qualitat dels espais públics és un primer pas per a la millora del barri i incorporar peces d’artistes amb renom com Pladevall és una mostra per dignificar els carrers i places.

L’emplaçament exacte de l’escultura és a la cruïlla del carrer del Remei i l’avinguda Països Catalans. L’obra artística és un cub de 2,30 metres d’alçada amb 2 peus desiguals i un tercer de pedra, aquest últim li dóna estabilitat.

Enric Pladevall, nascut a Vic l’any 1951, és un artista reconegut en l’àmbit nacional i internacional. Ha exposat a Barcelona a la Fundació Joan Miró; a la Galeria Maeght... i també ha mostrat els seus treballs a Itàlia, França, Sud-Àfrica, Singapore, Austràlia, Estats Units i Japó. Té obra pública a Corea, Barcelona, Vic, Manresa o Girona. Pel què fa a escultures públiques destacables hi ha “Adrogyne Planet” al Centennial Olympic Park d’Atlanta (EUA) i “L’arbre de la Vida” a Cosmocaixa de Barcelona.  Altres escultures importants d’Enric Pladevall es troben a importants museus i col•leccions: Museu d’Art Contemporani de Barcelona, Museu d’Art Contemporani de Madrid, Museu d’Art Contemporani de Cuenca, Fundació Juan March, Lehigh Art Galleries Museum a Pensylvania, Atlanta History Center o Urban Redevelopment Authority Collection a Singapore, entre altres.

Pregó de festes del barri del Remei

Una vegada inaugurada l’escultura, diverses autoritats, junt amb els membres de l’Associació de Veïns i Veïnes del barri del Remei es van dirigir al Centre Cívic Remei-Estadi per tal d’assistir al pregó del barri del Remei que aquest any el va fer Rosita Verdaguer, persona molt implicada al barri. Verdaguer va centrar el seu pregó en explicar els més de 50 anys que ha viscut al barri.

- Tota la informació de la festa major del barri del Remei

L’autor de l’escultura, Enric Pladevall, en l’acte d’inauguració de l’obra. Foto: Ajuntament de Vic
Arxivat a