La Festa del Serpent de Manlleu es consolida

La celebració va comptar dissabte amb un seguiment multitudinari. Aquest dilluns, darrers actes del programa de la festa major.

Redacció osona.com
16 d'agost del 2010
La Festa del Serpent a Manlleu, dissabte passat.
La Festa del Serpent a Manlleu, dissabte passat. | Xevi Vilaregut
La Festa del Serpent a Manlleu, dissabte passat. Foto: Xevi Vilaregut

Aquest dissabte, dia 14 d’agost, s’ha celebrat a Manlleu la cinquena edició de la Festa del Serpent. El temps ha respectat el muntatge (unes gotes a mitja tarda han posat l’ai al cor dels organitzadors), en el que hi participen la majoria de les entitats locals, des de castellers i grups de teatre fins a diables, gegants i corals.

La Festa del Serpent, tot i la seva joventut, ha demostrat que està plenament consolidada. La celebració ha tingut un seguiment multitudinari.

Enguany, hi ha hagut algunes novetats, com el concert de música tradicional que han ofert Els Randellaires a les 8 del vespre, que substituïa el sopar popular, o el major protagonisme que ha tingut la plaça Fra Bernadí, punt final del recorregut del rèptil. A la plaça Fra Bernadí han aparegut tres diamants falsos per tan d’enganyar la serpent, que s’ha tornat boja buscant pel mig dels espectadors.

La festa ha tingut un parell de prèvies, per anar escalfant els motors. A més dels Randellaires, a la tarda hi ha hagut tallers i un espectacle per a la quitxalla.

El gran muntage s’ha iniciat a la Devesa, on el serpent ha travessat el riu enfurismat perquè un jove li havia robat el seu diamant. La persecució ha barrejat foc, teatre i música i ha transcorregut pels carrers més cèntrics de Manlleu. L’espectacle tenia vuit punts on hi havia actuacions.

- Més informació, des del web de la Festa del Serpent

La festa major arriba al seu final

La Festa del Serpent ha estat l’acte central de la festa major de Manlleu. El gran gruix de les propostes ha tingut lloc aquest cap de setmana, on hi ha hagut havaneres, un concert de música clàssica, castellers, futbol, gegants, la baixada de carretons...

El programa de la festa major finalitza avui dilluns, dia 16 d'agost. Us destaquem algunes de les propostes: bibibarris, amb l’animació de Pep Callau, sardanes, festa de l’escuma, correfoc i concert i ball amb l’Orquestra Maravella.

Amb motiu de la pluja del dijous passat, es va haver d'anul•lar la cercavila de gegants i capgrossos acompanyats pel grup Xarop de Canya. L’activitat  es realitzarà avui dilluns a les 5 de la tarda (sortida i arribada a la plaça Fra Bernadí).

- Veure programa de la festa major
Arxivat a