El DPTOP destina 1,2 MEUR als túnels de Figaró

Es destinen a la millora de la seguretat.

Quico Sallés
11 d'agost del 2010
El Departament de Política Territorial i Obres Públiques ha impulsat les obres per tal de millorar la seguretat viària del doble túnel de Figaró, a l’autovia C-17, entre els termes de la Garriga i Figaró-Montmany. Els treballs compten amb una inversió d’1,2 MEUR. Es preveu que les obres d’adjudiquin la tardor vinent i comencin durant el primer trimestre de 2011, amb una durada prevista de 3 mesos.
 
Els túnels, un per a cada sentit de circulació, se situen poc abans d’arribar al nucli urbà de Figaró i van entrar en servei el 1987. Tenen una longitud de 230 metres pel sentit Vic i de 200 metres pel sentit Barcelona. L’amplada és de 10 metres i l’alçada de la clau és d’uns 10 metres. Els túnels estan revestits amb morter projectat amb una capa de gruix irregular i amb una malla d’acer embeguda dins del morter.
 
Els treballs que ara es liciten consistiran en la millora del revestiment dels túnels per tal d’evitar despreniments. Per fer-ho, en primer terme es retiraran les instal·lacions existents, i a continuació es repicaran i sanejaran les voltes del túnel. Posteriorment, es formarà una nova xarxa de drenatge profund i es projectaran dues capes de formigó. Finalment, es reposaran les instal·lacions.