Israel acusa Tapial i Laura Arau d'estar al servei dels «terroristes d'Hamàs»

Declaracions de l'ambaixador a Espanya, Raphael Schultz, a l'Agència Catalana de Notícies (ACN)

ACN
27 de juliol del 2010
L'ambaixador d'Israel, Raphael Schultz
L'ambaixador d'Israel, Raphael Schultz | Maria Fernández (ACN).

L'ambaixador d'Israel, Raphael Schultz Foto: Maria Fernández (ACN).


(Maria Fernández Noguera /ACN)
L'ambaixador d'Israel a l'Estat espanyol, Raphael Schultz, considera que els tres activistes propalestins que es dirigien cap a Gaza amb l'anomenada 'Flotilla de la Llibertat' són 'servidors del corrent musulmà més radical, dels terroristes d'Hamàs' i que 'no tenen res a veure amb l'ajuda humanitària'.

Polèmic per les seves declaracions en contra d'intel·lectuals com el recentment difunt José Saramago, Raphael Schultz es comunica sense cap tipus d'embut. En referència als taradellencs Laura Arau i Manuel Tapial i al valencià David Segarra, Schultz critica  que 'aquesta gent només es dedica a deslegitimar Israel, però n'ignora la seva realitat'. 

Per la seva banda, els tres activistes propalestins van presentar divendres una querella davant l'Audiència Nacional contra Israel pel cas de la Flotilla.

Des del seu despatx de l'ambaixada d'Israel a Madrid –una oficina a la qual es necessita arribar amb 20 minuts d'antel·lació, a causa dels controls que fan a tothom que hi entra–, l'ambaixador israelià rep a l'ACN (Agència Catalana de Notícies) disposat a parlar clar sobre els tres cooperants propalestins provinents de l'estat espanyol que viatjaven en la flota d'ajuda humanitària que es dirigia cap a Gaza i que va ser intervinguda per l'exèrcit d'Israel el 31 de maig, en un atac en què hi van morir almenys nou activistes propalestins.

En primer lloc, el diplomàtic es mostra molest per 'la falta de capacitat de matisar de la societat i els mitjans de comunicació'. 'Puc entendre que hi hagi crítiques al govern d'Israel pel que fa a l'operació (de fet el propi executiu hebreu ha obert una investigació al respecte), però entre això i parlar de crims de guerra o dir que l'operació no ha estat legal, hi ha un abisme', reivindica. Mentre els cooperants de la flotilla –la majoria dels quals eren turcs– asseguren que l'atac és il·legal perquè s'hauria realitzat en aigües internacionals, Schultz defensa que és '100% legal', ja que 'segons el protocol de Sant Remo, quan hi ha un bloqueig legal com el de Gaza i hi ha una clara intenció de violar-lo, impedir-ho és legal des del punt de vista del dret internacional'.

Aconseguiran altres vaixells amb material humanitari arribar a les costes de la Franja de Gaza? 'Mentre no trobem una solució per prohibir l'entrada de material bèl·lic a Gaza, no ho podem permetre', diu Schultz, qui recorda que Hamàs, que governa la zona, és una 'organització terrorista que cada dia llença míssils de curt abast cap a Israel i que margina les dones i els homosexuals'.

'Encara hi ha soldats israelians a l'hospital per ferides de bala; els turcs preparaven una operació militar' .

Segons l'ambaixador d'Israel, l'intent dels vaixells de la flota, amb bandera turca, d'arribar a Gaza 'no té res a veure amb el pacifisme', ja que 'encara hi ha soldats israelians a l'hospital per ferides de bala i hi ha evidències que els violents turc s'havien preparat una operació militar'. Per això, raona Raphael Schultz, 'utilitzar el terme 'Flotilla de la Llibertat' o dir que eren pacifistes, és mentir'.

El diplomàtic insisteix que els tres propalestins de l'estat espanyol formen part d''una campanya de mentides' i nega que el motor que els mou sigui 'una sensibilitat pels drets humans'. 'Perquè aleshores aquesta gent també hauria de sortir al carrer per la població que pateix en altres indrets, com al Congo o a Darfur, però no, ells només alcen la veu si Israel es percep com a responsable', es queixa.

Quan Laura Arau, Manuel Tapial i David Segarra van arribar a l'aeroport del Prat després d'haver estat empresonats dos dies en una presó d'Israel i d'haver passat un parell de dies a Turquia, on van assistir als funerals pels difunts en l'atac als vaixells d'ajuda humanitària, una de les coses que van denunciar aleshores és que l'exèrcit d'Israel els havia confiscat gairebé tots els seus béns. En aquest sentit, Raphael Schultz admet que l'estat hebreu va quedar-se 'alguns aparells, com càmeres de fotos'. Afirma que 'gran part del material dels detinguts va enviar-se després a Turquia' i de fet subratlla que desconeix' què es va quedar a Israel i per què'.