Craksracing Team 3 guanya les 12 Hores de resistència de kàrting

A la prova, disputada aquest dissabte al Circuit d'Osona, hi participen un total de 67 pilots, amb 12 equips.

Redacció
26 de juliol del 2010
Moment de la sortida a les 12 hores de resistència de kàrting.
Moment de la sortida a les 12 hores de resistència de kàrting. | Raquel Serratosa
Moment de la sortida a les 12 hores de resistència de kàrting. Foto: Raquel Serratosa

Aquest dissabte 24 de juliol, de les 10 del matí a les 10 del vespre,s’han disputat al Circuit d'Osona les 12 Hores de resistència dekàrting. La prova, oberta a particulars, grups d’amics, col•lectius,col•lectius Racing i empreses, ha comptat amb una molt bonaparticipació: 12 equips de tres a sis components cadascun, i un total de67 pilots, amb perfils molt variats.

La cursa ha estat molt igualada, amb uns karts que s’han atorgat persorteig. La diferència entre la volta ràpida del primer i l’últimclassificat només ha estat d’1,4 segons. El temps ha acompanyat duranttota la jornada, amb un sol esplèndid.

El guanyador de la cursa haestat l’equip Cracksracing Team 3, amb 669 voltes. Els seus integrantssón David Martínez, Axel Valero, Francisco Moragues, P.Ramos, F.Velasco iR.Asensi. En segon lloc, a només dues voltes, s’ha classificat elCraksracing Team 2, format per Xavier Gayan, Francesc Jiménez, JordiFarré, Raül Rodríguez i Lluis Lligadas. Aquest dos equips (foto, a ladreta) han mantingut un frec a frec constant durant tota la cursa. Enels entrenaments ja van marcar els dos millors temps, gairebé mig segonper sota dels altres participants.

La carrera ha estat encapçalada per Craksracing Team 2 fins a la voltanúmero 44. A partir d’aquest moment, Cracksracing Team 3 s’ha posat alcapdavant i ja no l’ha deixat fins al final (només en moments puntualsde canvis de pilots o parades tècniques).
La tercera posició del podi s’ha decidit per només 23 segons dediferència. En el tercer lloc s’ha classificat, a quatre voltes delguanyador, l’equip Cracksracing Team 1, amb Francisco Arostegui, MarcRueda, Daniel Royo, Raul Castan i Carlos Martínez. El quart classificatha estat Speed Racing Car, format per pilots vinculats a l’EscuderiaOsona: Xavier Puigdelliura, Oriol Bou, Antonio Ortega, Carlos Mandome,Eduard Ferran i Ramon Cornet.

Al cap de 12 hores de carrera, en aquests dos equips només els hanseparat 23 segons. A més, la classificació ha tingut un xic decontrovèrsia, ja que Speed Racing Car ha estat sancionat amb 60 segonsde penalització perquè un pilot ha sobrepassat el temps màxim deconducció (45 minuts). Sense aquesta sanció, s’haurien capgirat lesposicions.

En cinquè lloc també s’ha classificat un altre equip de l’EscuderiaOsona, a set voltes del guanyador. Es tracta d’XM Racing Team, ambGerard Matas, Gerard Roca, Jordi Sau, Albert Bosch, Xicu Rodríguez iDani Molist.

La jornada ha finalitzat amb la cerimònia del podi i un sopar popularentre tots els participants i els organitzadors.

- Resultatsdels entrenaments qualificatius (PDF)
- Normativai altres informacions
- Classificació de la cursa, volta per volta (PDF)

Arxivat a