Manlleu comença a reallotjar els veïns de Can Garcia

Aquest divendres s’ha fet l’entrega de les claus d'11 habitatges de la promoció del carrer de Vilamuntà

per Redacció osona.com , 23 de juliol de 2010 a les 19:14 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 23 de juliol de 2010 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'alcalde de Manlleu, Pere Prat, entrega les claus a un dels veïns reallotjats de Can Garcia. Foto: Ajuntament de Manlleu

Avui al migdia s’ha fet a l’Aula de Formació d’Adults Miquel Martí i Pol de Manlleu l’acte de lliurament de claus a les 11 primeres famílies reallotjades dels edificis de Can Garcia.

L’alcalde de Manlleu, Pere Prat, la regidora d’Habitatge, Maria Gràcia Poblet, i el director general de Promoció de l’Habitatge de la Generalitat de Catalunya, Joaquim Gascó, han lliurat les claus als 11 primers veïns de Can Garcia que estrenaran pis a la promoció amb protecció oficial del carrer Vilamuntà de Manlleu.

A més, l’Ajuntament ha obsequiat els veïns reallotjats amb un clauer de la ciutat. Es tracta de les 11 primeres famílies propietàries i amb residència habitual a Can Garcia que estrenaran un nou pis en les noves promocions que s’estan construint a Manlleu. La previsió és que a partir d’ara es vagin omplint les promocions amb protecció oficial de Vilamuntà i les d’Alta Cortada i Miriana, que han d’acollir 63 famílies propietàries ocupants de Can Garcia que han volgut participar en el primer grup de reallotjaments, i que van entrar en el sorteig del 17 de març passat.

Pisos de Can Garcia, Foto: Adrià Costa

La resta de reallotjaments d’aquest primer grup s’aniran fent a mesura que es vagin completant els expedients (ja que s’han de solucionar temes pendents econòmics i jurídics, relacionats amb el registre de la propietat, bàsicament), i quan estiguin acabades les promocions d’Alta Cortada i Miriana.

Properament, la gestió del procés de Can Garcia se centrarà en les negociacions per reallotjar els llogaters.

Característiques de la promoció de Vilamuntà

Té 56 habitatges i està situada en un solar que dóna a la plaça Llevant i als carrers de la Indústria i de Vilamuntà. Els 56 habitatges estan distribuïts en dos blocs lineals paral•lels, de planta rectangular, amb planta baixa més tres plantes de pis, i amb una única planta soterrani, amb 56 places d’aparcament. Hi ha 40 habitatges de tres dormitoris i 16 habitatges de dos dormitoris. La superfície útil dels habitatges oscil•la entre els 50 m2 del més petit i els 74 m2 del més gran. La façana principal d’un dels blocs dóna a la plaça Llevant i consta d’un total de 24 habitatges de compravenda. Hi ha vuit habitatges per planta i un local a la planta baixa, ocupat per l’Aula de Formació d’Adults Miquel Martí i Pol, i pel local de l’Associació de veïns i veïnes de la Coromina. La façana principal de l’altre bloc dóna a un espai comunitari entre els dos edificis. Consta d’un total de 32 habitatges de compravenda, amb vuit habitatges per planta. A la planta baixa s’ha reservat un habitatge adaptat.

L’obra es basa en un projecte de l’arquitecte Mercè Castells, i ha tingut un cost de 4,81 milions d’euros. Les obres van començar a executar-se el desembre de 2007 per part de l’empresa Construcciones San José i es van acabar el 30 de desembre de 2009.

- Notícies publicades

El mercat del barri de l'Erm amb els pisos de Can Garcia al fons. Foto: Adrià Costa

 

Participació