Manlleu comença a reallotjar els veïns de Can Garcia

Aquest divendres s’ha fet l’entrega de les claus d'11 habitatges de la promoció del carrer de Vilamuntà

Redacció osona.com
23 de juliol del 2010
Aquest matí s’ha fet a Manlleu, el primer sorteig de pisos per a veïns reallotjats de Can  Garcia.
Aquest matí s’ha fet a Manlleu, el primer sorteig de pisos per a veïns reallotjats de Can Garcia.
L'alcalde de Manlleu, Pere Prat, entrega les claus a un dels veïns reallotjats de Can Garcia. Foto: Ajuntament de Manlleu

Avui al migdia s’ha fet a l’Aula de Formació d’Adults Miquel Martí i Pol de Manlleu l’acte de lliurament de claus a les 11 primeres famílies reallotjades dels edificis de Can Garcia.

L’alcalde de Manlleu, Pere Prat, la regidora d’Habitatge, Maria Gràcia Poblet, i el director general de Promoció de l’Habitatge de la Generalitat de Catalunya, Joaquim Gascó, han lliurat les claus als 11 primers veïns de Can Garcia que estrenaran pis a la promoció amb protecció oficial del carrer Vilamuntà de Manlleu.

A més, l’Ajuntament ha obsequiat els veïns reallotjats amb un clauer de la ciutat. Es tracta de les 11 primeres famílies propietàries i amb residència habitual a Can Garcia que estrenaran un nou pis en les noves promocions que s’estan construint a Manlleu. La previsió és que a partir d’ara es vagin omplint les promocions amb protecció oficial de Vilamuntà i les d’Alta Cortada i Miriana, que han d’acollir 63 famílies propietàries ocupants de Can Garcia que han volgut participar en el primer grup de reallotjaments, i que van entrar en el sorteig del 17 de març passat.

Pisos de Can Garcia, Foto: Adrià Costa

La resta de reallotjaments d’aquest primer grup s’aniran fent a mesura que es vagin completant els expedients (ja que s’han de solucionar temes pendents econòmics i jurídics, relacionats amb el registre de la propietat, bàsicament), i quan estiguin acabades les promocions d’Alta Cortada i Miriana.

Properament, la gestió del procés de Can Garcia se centrarà en les negociacions per reallotjar els llogaters.

Característiques de la promoció de Vilamuntà

Té 56 habitatges i està situada en un solar que dóna a la plaça Llevant i als carrers de la Indústria i de Vilamuntà. Els 56 habitatges estan distribuïts en dos blocs lineals paral•lels, de planta rectangular, amb planta baixa més tres plantes de pis, i amb una única planta soterrani, amb 56 places d’aparcament. Hi ha 40 habitatges de tres dormitoris i 16 habitatges de dos dormitoris. La superfície útil dels habitatges oscil•la entre els 50 m2 del més petit i els 74 m2 del més gran. La façana principal d’un dels blocs dóna a la plaça Llevant i consta d’un total de 24 habitatges de compravenda. Hi ha vuit habitatges per planta i un local a la planta baixa, ocupat per l’Aula de Formació d’Adults Miquel Martí i Pol, i pel local de l’Associació de veïns i veïnes de la Coromina. La façana principal de l’altre bloc dóna a un espai comunitari entre els dos edificis. Consta d’un total de 32 habitatges de compravenda, amb vuit habitatges per planta. A la planta baixa s’ha reservat un habitatge adaptat.

L’obra es basa en un projecte de l’arquitecte Mercè Castells, i ha tingut un cost de 4,81 milions d’euros. Les obres van començar a executar-se el desembre de 2007 per part de l’empresa Construcciones San José i es van acabar el 30 de desembre de 2009.

- Notícies publicades

El mercat del barri de l'Erm amb els pisos de Can Garcia al fons. Foto: Adrià Costa
Arxivat a