La Cambra de Comerç vol promoure l’associacionisme en els polígons d’Osona Nord

Presentació a Manlleu d’un estudi sobre les necessitats a la zona.

Laura Busquets / ACN
25 de juliol del 2010
Oriol Guixà i Pere Prat, a la presentació de l'estudi.
Oriol Guixà i Pere Prat, a la presentació de l'estudi. | Laura Busquets / ACN
Oriol Guixà i Pere Prat, a la presentació de l'estudi. Foto: Laura Busquets / ACN

Aquest dijous s'ha presentat a l'Antena Local de la Cambra de Comerç de Barcelona a Manlleu, un estudi sobre les necessitats dels polígons d'activitat econòmica que es troben a Osona Nord. L'objectiu d'aquest estudi és “proporcionar una radiografia” sobre les virtuts i mancances d'aquests polígons, d'un total de 15 poblacions diferents, segons explica el president de la Delegació de la Cambra de Comerç de Barcelona a Osona, Oriol Guixà. En aquest sentit, ha afirmat que entenia que “el repte” és “arreglar aquestes mancances”. L'estudi també mostra una fitxa individualitzada de cada polígon que forma part de l'àmbit d'Osona Nord anomenat l'Antena de Manlleu.

Segons Oriol Guixà, l'objectiu d'aquest estudi també és “sensibilitzar” tot l'entorn perquè “es donin millores” en aquests polígons sobretot en l'àmbit de l'administració local. “Perquè el desenvolupament econòmic de la comarca sigui fort”, afegeix.

Un altre dels temes que es destaquen a l'estudi és “l'associacionisme” en els polígons. En aquest sentit, Guixà afirma que “promoure que s'associïn és important” perquè així es podran gestionar molt millor totes les problemàtiques.

Aquest estudi és un “gran treball de camp” que es fixa sobretot en la mobilitat, la senyalització o la recollida de residus en aquests polígons. Un total de 15 municipis que es troben situats bàsicament entorn a la llera del riu Ter formen aquesta Antena de Manlleu (des de Montesquiu fins a Manlleu passant per Torelló o Sant Quirze de Besora).
Arxivat a