Laura Arau i Manuel Tapial posaran una querella contra Israel

Els dos joves de Taradell van participar a la Flota de la Llibertat, on van morir nou activistes.

ACN
22 de juliol del 2010
Manuel Tapial i Laura Arau, els cooperants osonencs detinguts per Israel tornen a Catalunya.
Manuel Tapial i Laura Arau, els cooperants osonencs detinguts per Israel tornen a Catalunya. | Reuters
Manuel Tapial i Laura Arau, els activistes osonencs detinguts per Israel, quan van ser traslladats a Turquia. Foto: Reuters

L'activista catalana propalestina Laura Arau i la seva parella, també activista, el madrileny Manuel Tapial, residents els dos a Taradell, es personaran aquest divendres amb els seus advocats a l'Audiència Nacional de Madrid per presentar un querella criminal contra el govern d'Israel. Els cooperants de l'ONG Cultura i Pau volen denunciar així l'atac per part de l'exèrcit israelià que van patir en aigües internacionals el 31 de maig passat.

Arau i Tapial formaven part juntament amb 600 persones més de la Flota de vaixells per la Llibertat de Gaza que pretenia dur ajuda humanitària a Palestina. Els vaixells van ser atacats de matinada per l'exèrcit israelià. Nou cooperants van morir i una cinquantena van resultar ferits.

La Flota per la Llibertat de Gaza va sortir de Turquia amb uns 800 activistes de diferents nacionalitats. El seu objectiu era arribar per mar a Gaza, burlant el bloqueig que manté Israel a la zona, per fer arribar al poble de Palestina un carregament humanitari amb 10.000 tones de subministraments mèdics, materials de construcció i d'educació i cinc-cents vehicles elèctrics per a persones amb discapacitat. L'atac de l'exèrcit israelià després de diverses amenaces als vaixells per impedir el seu pas. Les imatges nocturnes de l'atac israelià van donar la volta al món i l'acció va rebre dures crítiques internacionals.

- Notícies publicades
Arxivat a