Roda de Ter, a ritme de folk durant 20 anys

El Rodafolk, la mostra de música tradicional anima els carrers del poble.

Redacció osona.com
20 de juliol del 2010
Cercavila amb el grup Protons.
Cercavila amb el grup Protons. | Joan Parera
Cercavila amb el grup Protons. Foto: Joan Parera

Aquest any la mostra de música tradicional de Roda de Ter Rodafolk ha arribat a la seva 20a edició i per celebrar-ho res millor que ampliar un dia la festa. Per tant, aquest any, ha començat un dia abans, i s'ha celebrat del dijous 15 al diumenge 18 de juliol. Quatre dies de música, gresca i xerinola per tots els amants de la música tradicional. S’ha muntat una programació amb molta imaginació per mantenir la qualitat de tots els espectacles. El Rodafolk està organitzat per la regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Roda de Ter i la Comissió del Rodafolk.

La mostra ha començat un dia abans, el passat dijous, i aquest ha estat un dia especial i, per això, s'ha canviat d’ubicació. El marge esquerre del Passeig del Ter ha acollit la inauguració d’aquesta edició sota el nom de La Taberneta del Rodafolk, on hi ha hagut servei d’entrepans i begudes. Els assistents han pogut gaudir del primer ball i concert del certamen a càrrec dels Astorets del Pirineu. Aquest acte volia ser una celebració molt particular amb tota la gent del poble de Roda.

El divendres, el Rodafolk ha tornat al seu lloc habitual: la plaça del barri Sant Sebastià on a partir de les 10 de la nit s'ha pogut gaudir del ball a càrrec del grup Safolk, del Barcelonès. I el dissabte la festa ja ha començat a la tarda. A partir de 2/4 de 8, cercavila de gegants i grallers pel poble amb arribada a la mateixa plaça Sant Sebastià on hi ha hagut botifarrada popular per agafar forces per la nit perquè a 2/4 de 10, més ball amb el grup 7 de Folk (Garrotxa). A la mitja part d’aquest concert, i com ja és habitual, ha tingut lloc l’actuació del grup del Festival de Cantonigrós acollit a Roda.

I per tancar el Rodafolk, diumenge el matí, s'ha celebrat la 4a trobada de músics al carrer. Aproximadament a les 12 del migdia s'ha fet una cercavila fins el marge esquerre del Passeig del Ter. Un cop allà, hi ha hagut vermut per tothom. I a la tarda, i des del País Valencià, els Sonadors de la guaita ha estat els encarregats d’amenitzar la festa de cloenda d’aquests 20 anys de Rodafolk.

- Programació del Rodafolk

Galeries de fotos d'anys anteriors
- 2010
- 2009
-2006

Actuaciódels Astorets del Pirineu, aquest dijous al Rodafolk. Foto: Joan Parera
Arxivat a