Calldetenes aprova un segon pla per sanejar l’Ajuntament

La Generalitat controlarà totes les despeses importants que s’aprovin des del consistori.

Redacció osona.com
19 de juliol del 2010
L’Ajuntament de Calldetenes va celebrar el passat dissabte,un ple extraordinari en un horari inhabitual: a primera hora del matí. El punt número 1 de l’ordre del dia s’ho mereixia. Es tractava d’aprovar el Pla de Sanejament Financer 2010-2013.

Aquest és el segon pla de sanejament per a l’Ajuntament que s’aprova en només dos anys. El primer es va aprovar l’octubre de 2008 i no es va poder complir. Ara, els tècnics de la Diputació de Barcelona n’han redactat un de nou.

Amb algun estira-i-arronsa, el pla es va tirar endavant, amb sis vots de l’equip de govern (ERC) i els cinc vots en contra de l’oposició (Poble en Marxa i CiU). Màrius Valls, un dels regidors d’ERC, va anunciar en un primer moment que no votaria a favor del pla perquè no esmentava el primer pla. la qual cosa significava que no tiraria endavant. Després d’una discussió amb l’alcalde Jaume Mas, Valls va acceptar a donar el vot positiu.

El nou pla contempla unes entrades a la baixa de les llicències d’obres i l’Ajuntament es compromet a reduir despeses en serveis. També s’autoritza a demanar un préstec d’1,3 milions d’euros per pagar els proveïdors. Un dels punts més importants del document fa referència al control per part de la Direcció General de Política Financera, òrgan de la Generalitat que haurà de donar llum verd a totes les despeses importants que hagi d’assumir el consistori.