Vic tindrà un punt CATNIX

Ho anuncia Jordi Bosch en el seu bloc. El servei permetrà a les empreses una forta reducció de les despeses de telecomunicacions.

Redacció osona.com
18 de juliol del 2010
Jordi Bosch, secretari de Telecomunicacions i Societat de la Informació, ha anunciat que aviat s’ubicarà un punt CATNIX a Vic. La notícia és molt important, sobretot de cara a les empreses, que podran reduir de manera dràstica les seves despeses de telecomunicacions.

El CATNIX és una d'aquestes infraestructures que tot Estat té. És un punt neutre d'intercanvi de tràfic entre els operadors. Quan una persona que té l'operador de serveis A vol enviar una informació a una altra persona que té un operador de serveis B, els operadors A i B tenen les seves xarxes connectades en punts per intercanviar aquest tràfic.

Espanya disposa del seu punt neutre, com no, a Madrid. A Catalunya disposem del nostre a Barcelona, per tant el tràfic generat a Catalunya ja no cal que viatgi fins a Madrid, ja que el tràfic es pot intercanviar a Catalunya.

Aquest dijous, s’ha fet un pas molt important en la descentralització i en l'equilibri territorial, ja que s'ha inaugurat el primer punt del CATNIX fora de Barcelona, a Girona, per tant, ara els operadors ja no hauran d'intercanviar el tràfic generat a Girona a Barcelona, podran fer-ho a Girona mateix.

Per a que ens fem una idea, una línia dedicada entre Girona i Barcelona pot costar a una empresa uns 1.000 euros al mes. A partir d'ara, per 100 euros al mes es pot tenir aquest servei. Imagineu-vos, gairebé 11.000 euros a l'any d'estalvi per un sol client i per una sola seu. Això representarà uns estalvis molt importants per a les empreses de les terres de Girona.

“Ben aviat s'obriran arreu de Catalunya més punts del CATNIX, com a Reus, Lleida, Vic, Manresa... que permetran que altres territoris es beneficiïn d'aquest valor”, ha dit Bosch.

- Més informació, al bloc de Jordi Bosch
- Anar al web de CATNIX
Arxivat a