La Taberneta anima la primera nit del Rodafolk

La mostra de música tradicional compleix 20 anys.

Redacció osona.com
16 de juliol del 2010
Actuació de la Taberneta, aquest dijous al Rodafolk.
Actuació de la Taberneta, aquest dijous al Rodafolk. | Joan Parera
Actuació dels Astorets del Pirineu, aquest dijous al Rodafolk. Foto: Joan Parera

Aquest any la mostra de música tradicional de Roda de Ter Rodafolk arriba a la seva 20a edició i per celebrar-ho res millor que ampliar un dia la festa. Per tant, aquest any, ha començat un dia abans, i se celebra del dijous 15 al diumenge 18 de juliol. Quatre dies de música, gresca i xerinola per tots els amants de la música tradicional. S’ha muntat una programació amb molta imaginació per mantenir la qualitat de tots els espectacles. El Rodafolk està organitzat per la regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Roda de Ter i la Comissió del Rodafolk.

La mostra ha començat un dia abans, aquest dijous, i aquest ha estat un dia especial i, per això, s'ha canviat d’ubicació. El marge esquerre del Passeig del Ter ha acollit la inauguració d’aquesta edició sota el nom de La Taberneta del Rodafolk, on hi ha hagut servei d’entrepans i begudes. Els assistents han pogut gaudir del primer ball i concert del certamen a càrrec dels Astorets del Pirineu. Aquest acte volia ser una celebració molt particular amb tota la gent del poble de Roda.

Avui divendres, el Rodafolk torna al seu lloc habitual: la plaça del barri Sant Sebastià on a partir de les 10 de la nit es podrà gaudir del ball a càrrec del grup Safolk, del Barcelonès. I el dissabte la festa ja comença a la tarda. A partir de 2/4 de 8, cercavila de gegants i grallers pel poble amb arribada a la mateixa plaça Sant Sebastià on hi haurà botifarrada popular per agafar forces per la nit perquè a 2/4 de 10, més ball amb el grup 7 de Folk (Garrotxa). A la mitja part d’aquest concert, i com ja és habitual, tindrà lloc l’actuació del grup del Festival de Cantonigrós acollit a Roda.

I per tancar el Rodafolk, diumenge el matí, tindrà lloc la 4a trobada de músics al carrer. Aproximadament a les 12 del migdia faran una cercavila fins el marge esquerre del Passeig del Ter. Un cop allà, hi haurà vermut per tothom. I a la tarda, i des del País Valencià, els Sonadors de la guaita seran els encarregats d’amenitzar la festa de cloenda d’aquests 20 anys de Rodafolk.
Cal recordar que tots els actes del Rodafolk són gratuïts i que en cas de pluja se celebrarà a la Carpa.

- Programació del Rodafolk
- Veuregaleria de fotos de l'any passat
Arxivat a