Torelló rep de la Diputació un crèdit tou de 550.000 euros

En el marc del Programa de Crèdit Local.

Redacció osona.com
14 de juliol del 2010
El president de la Diputació de Barcelona, Antoni Fogué, i el director general de Caixa Catalunya, Tarragona i Manresa, Adolf Todó, han signat avui dimecres crèdits amb 20 municipis corresponents al Programa de Crèdit Local de la Diputació, amb un valor total de més de 12 milions d'euros.

Un dels ajuntaments és el de Torelló, que ha rebut 554.702,88 euros, amb una subvenció de 78.907,94 euros
.
Antoni Fogué defineix aquest Programa com "el millor programa de crèdit local d'Espanya" perquè, per una banda, serveix "per garantir la inversió local, que els municipis no s'aturin", i, per altra, perquè amb el tipus d'interès obtingut –l'Euribor amb 1.9 més-, compensat amb les subvencions directes de la Diputació en aquest àmbit, "l'interès es queda al voltant de 0.5 o 0.8%".

El Programa de Crèdit Local és un instrument de cooperació econòmica municipal fruit del conveni que la Diputació de Barcelona i Caixa Catalunya van signar l'any 1994 i que s'ha anat prorrogant any rere any. Mitjançant aquest conveni, gairebé la totalitat dels ajuntaments de la província han accedit a crèdits a baix interès per poder realitzar inversions municipals. En 14 anys, el programa ha repartit pel territori més de 1.400 milions d'euros, amb més de 1.425 crèdits assignats als municipis.
Arxivat a