Ignasi Planas: « La Constitució Catalana neix del nostre desig de llibertat»

El membre de Reagrupament presenta el document a Taradell.

Redacció osona.com
12 de juliol del 2010
Ignasi Planas, Imma Bellafont i Carles Bonaventura, a Taradell, el passat divendres.
Ignasi Planas, Imma Bellafont i Carles Bonaventura, a Taradell, el passat divendres. | Reagrupament Osona
Ignasi Planas, Imma Bellafont i Carles Bonaventura, a Taradell, el passat divendres. Foto: Reagrupament Osona

El membre de la Junta Nacional de Reagrupament, Ignasi Planas, ha presentat aquest divendres a Taradell la Constitució Catalana que ha elaborat l’associació i de la qual ell mateix n’és el màxim impulsor. Planas ha explicat que la Constitució “neix del nostre desig de llibertat”, de la responsabilitat dels ciutadans i de la legitimitat que som un país “malgrat les nates que ens cauen contínuament”. Amb aquest document, ha afegit, comencem un camí que acabarà acomplint una de les frases que s’hi diu: “Aquesta Constitució deroga, en el territori de Catalunya, la Constitució del Regne d’Espanya de 1978”. I és que la Constitució Catalana serà la primera llei que els diputats que representin Reagrupament al Parlament de Catalunya, presentaran perquè s’aprovi.  Es tracta d’un document curt i clar que consta de 26 articles i en el que “ja fa anys que s’hi està treballant”.

Segons Planas, “no anem en contra de ningú, només anem a favor nostre i tots els organismes internacionals ens reconeixeran el dret a voler ser un estat perquè tenim tota la raó del món”.  “Tenim totes les eines per fer-ho i ara només ens falten les persones al Parlament per fer-ho possible”.

Ignasi Planas també s’ha referit a la sentència del Tribunal Constitucional sobre l’Estatut i l’ha definit com “una declaració de divorci i de negació de la nostra identitat de catalans”. Planas ha afegit que “si els catalans permetem això, no ens mereixem continuar sent un poble”. L’única via possible és la independència perquè no es pot tolerar que se’ns insulti més amb sentències que, entre altres coses, estableixen el català com a llengua de segona categoria, defineixen els catalans com “els espanyols que resideixen al territori català” o bé afirmen que “la Constitución no conoce otra nación que la española”.

En l’acte a Taradell també hi ha intervingut el membre de la Junta Nacional de Reagrupament, Carles Bonaventura, que ha explicat als assistents les línies bàsiques de l’associació. Entre altres coses ha explicat que Reagrupament neix per combatre la desafecció i la desil•lusió dels ciutadans amb els partits polítics, que han fracassat en el seu objectiu i han frustrat el poble català. Reagrupament vol donar alguna cosa més fresca, més flexible que engresqui al poble.

La societat demana que es faci un pas endavant, això s’ha vist en les consultes i en les enquestes, que demostren que hi ha més independentistes que mai i, a més, de diferents nivells socials. Per Bonaventura “la independència ja no és només sentimental, és fonamentada, pragmàtica i amb arguments”. 
Arxivat a