La Generalitat dóna llum verd a l’eixamplament de la carretera Torelló-Manlleu

Les obres a la BV-5224 costaran 1 MEUR.

Redacció osona.com
04 de juliol del 2010
El DOGC publica aquest divendres els anuncis de licitació de les obres corresponents a 11 actuacions de millora i manteniment que el Departament de Política Territorial i Obres Públiqes (DPTOP) portarà a terme en carreteres arreu de Catalunya, per valor de 13,1 MEUR. Aquests treballs consisteixen principalment en reforçaments del ferm, millores puntuals de traçat i renovacions de la senyalització i les barreres de protecció, amb l’objectiu garantir un estat òptim de la xarxa viària i afavorir la seguretat i la fluïdesa del trànsit.
 
Les actuacions que ara s’impulsen formen part del programa específic que el DPTOP impulsa anualment de conservació i manteniment a les carreteres que gestiona. Per al període 2010-2011, ha programat una cinquantena d’obres, amb una inversió prevista de 66,5 MEUR, que s’afegeixen a les de més abast que el Govern també impulsa, com desdoblaments o condicionaments.
A les comarques centrals, una de les obres més importants és l’eixamplament de la BV-5224, que uneix Torelló i Manlleu

Eixamplament de la BV-5224 a Manlleu           
 
El condicionament de la BV-5224, via gestionada per la Diputació de Barcelona que uneix Manlleu i Torelló, està inclòs en el Pla de millora de la xarxa local de carreteres que es va establir dins del traspàs d’algunes carreteres entre la Generalitat i la Diputació.
 
El DPTOP ha dut a terme diverses actuacions de millora en aquesta carretera durant els últims anys, per valor de més de 7 MEUR. En aquest sentit, cal remarcar la construcció d’una variant al seu pas per Torelló i el condicionament d’un tram proper a aquesta població, així com la supressió del pas a nivell de la Miranda, a Manlleu que incloïa una petita variant que millorava la connexió amb la C-37.
 
Ara, el DPTOP inicia la licitació de les obres que permetran dotar-la d’una calçada més ampla, en el tram d’1 quilòmetre entre la sortida del nucli urbà de Manlleu i l’encreuament amb la futura ronda est d’Osona. Així, aquesta actuació té com a objectiu principal millorar la fluïdesa i la seguretat en la circulació en aquest àmbit.
 
Les obres consistiran en l’eixamplament de la calçada actual, d’una amplada variable d’entre 5 i 6 metres, fins a una secció de 8 metres, amb dos carrils, un per sentit, de 3,5 metres i vorals de 0,5 metres. D’altra banda, se suavitzarà puntualment el traçat de la carretera.
 
A més de les obres d’eixamplament i pavimentació de la carretera, es duran a terme les tasques següents:

•    Adequació de les xarxes de serveis existents actualment (telefonia i aigua)

•    Execució dels elements de drenatge longitudinal i transversal  
         
•    Disposició de senyalització vertical, horitzontal i abalisament

•    Col•locació de barreres de seguretat

•    Millora i condicionament dels accessos a la carretera

•    Estesa de terra vegetal i hidrosembres

Aquests treballs es liciten ara per un import d’1 MEUR. Es preveu que s’adjudiquin la tardor vinent i comencin durant el segon trimestre de 2011, amb un termini d’execució de vuit mesos.

- Més informació de les obres de la Generalitat
Arxivat a