La guifi.net traspassa el llindar dels 10.000 nodes

La xarxa de telecomunicacions oberta i lliure, que es va iniciar a Osona, ja té més de 14.000 km.

Redacció osona.com
28 de juny del 2010
La xarxa guifi.net ha arribat aquest cap de setmana als 10.000 nodes operatius amb més de 14.000 quilòmetres de xarxa. Guifi.net és una xarxa de telecomunicacions neutral que es vertebra a partir d'un acord d'interconnexió on cadascú al connectar-se estén la xarxa i obté connectivitat. Es va iniciar a Osona i, en aquests moments, té un ampli desplegament a zones rurals com el Lluçanès, amb dificultats d'accés a Internet a través de les línies telefòniques.

La xarxa va néixer amb la intenció de crear una xarxa informàtica alternativa, oberta i lliure entre aquells particulars, institucions, empreses i organitzacions que en volguessin formar part. La finalitat d'aquesta xarxa és crear un espai per connectar-se, aportar continguts i compartir recursos, entre els quals destaca la connexió a Internet de banda ampla.

“El mèrit és de milers de participants: usuaris, professionals, empreses i administracions gaudeixen d'una xarxa que continua creixent, motivats per les ganes de crear un espai on comunicar-se i portar Internet fins a on no hi arriba i per a tothom. Una xarxa que és de tots, que continua creixent, i que proposa noves i més justes solucions per al futur”, diuen des del web de la xarxa.

- Anar al web de guifi.net
- Notícies publicades de la guifi.net