Laura Arau i Manuel Tapial explicaran a Vic la seva patacada amb Israel

Els dos activistes viatjaven en un vaixell humanitari que intentava arribar a Gaza i va ser atacat per l’exèrcit israelià. Van perdre la vida nou persones.

Redacció osona.com
27 de juny del 2010
Laura Arau i Manuel Tapial, en la xerrada que han ofert avui a la Universitat Autònoma de Barcelona, a Bellaterra.
Laura Arau i Manuel Tapial, en la xerrada que han ofert avui a la Universitat Autònoma de Barcelona, a Bellaterra. | ACN
Laura Arau i Manuel Tapial, en la xerrada que han ofert avui a la Universitat Autònoma de Barcelona, a Bellaterra. Foto: ACN

“Fa 20 dies que vam tornar d'Istanbul després de patir el brutal atac de l'exèrcit d'Israel al nostre vaixell, el Mavi Marmara, que es va saldar amb la mort de nou companys i amb més de 50 ferits per armes de foc. Des de llavors, hem començat una gira de xerrades i conferències per diferents punts de l'Estat espanyol amb l'objectiu d'explicar el que varem viure i de mantenir la flama que aquesta acció ha revifat en una part important de la societat. A dia d'avui hem passat per Barcelona, Madrid, València i Melilla. En els propers dies estarem a Vic, Pamplona, Sant Sebastià, Rubí, Santiago de Compostela, Merida, Menorca, Cerdanyola, Ripoll, Gijón, ..... i una àmplia llista de ciutats”.

Són paraules de Laura Arau, l’activista propalestina de Taradell. Aquest dilluns, dia 28 de juny, serà a Vic amb el seu company Manuel Tapial, que també va viure l’experiència. Els dos oferiran una xerrada que porta per títol "Flotilla de la Llibertat. Un atac a la solidaritat internacional". Els acompanyarà el Dr. Sami Abdul Jawad, metge palestí resident a Vic. Serà a les 8 del vespre a l'Auditori Caixa Manlleu (C. Rambla hospital, 11. Vic).

Laura Arau i Manuel Tapial estan organitzant un vaixell amb ajuda humanitària i bandera espanyola que tornaria a intentar arribar a Gaza. Ho explica la Laura:

“Juntament amb les xerrades tenim la idea d'anar construint grups de suport que, amb la suma de tots i totes, ens permetin establir campanyes conjuntes de sensibilització i denúncia del que pateix la població palestina. L'objectiu final és poder arribar a treure dos vaixells amb bandera espanyola en els propers mesos en direcció a Gaza carregats de persones i d'ajuda humanitària per trencar el bloqueig. I és que encara que Israel hagi dit que l'ha alleujat, la realitat és que segueixen sense permetre l'accés a materials de construcció. La població de Gaza segueix tenint greus mancances en matèria sanitària. Només la solidaritat internacional podrà tornar a visualitzar com són tractats els palestins, sota la còmplice mirada de la comunitat internacional.
 
Des de l'Associació Cultura, Pau i Solidaritat ja ens hem posat a treballar per seguir denunciant aquesta situació però necessitem el suport i complicitat de tota la població. És per això que hem publicat una pàgina web www.rumboagaza.org que, de moment, està en construcció en què desglossarem totes les campanyes que portarem a terme. Esperem tenir-la llesta durant el mes de juliol. Tenim un número de compte on es poden fer les donacions per ajudar-nos a arrencar aquest gran projecte. Volem que aquests vaixells siguin els vaixells de tots pel que confiem comptar amb el suport de la població.

Campanya "Rumbo a Gaza" de suport per a les campanyes de sensibilització de solidaritat amb Gaza de la nostra organització. Aportacions al número de compte: Caja Laboral 3035 0395 16 3950002133.
 
Com ja vam dir al nostre retorn, tornarem a Gaza! “
Arxivat a