Xevi Sardà declina liderar Tona Futur en les properes eleccions municipals

Redacció osona.com
20 de juny del 2010
L'assemblea de Tona Futur, el passat dijous.
L'assemblea de Tona Futur, el passat dijous. | Tona Futur
L'assemblea de Tona Futur, el passat dijous. Foto: Tona Futur

Xavier Sardà, l’actual portaveu de Tona Futur a l’Ajuntament de Tona, a l’oposició, no serà el proper cap de llista de la formació a les eleccions municipals del 2011, tal com va fer en els passats comicis. Sardà al•lega motius professionals i personals.

Així ho va explicar en una assemblea que es va celebrar el dijous passat, a la que hi van assistir una seixantena de membres de Tona Futur. Després d’una llarga discussió, Tona Futur ha decidit donar-se uns marge de temps, fins als volts de l’octubre, per tal de “reflexionar”, segons ha explicat a Osona.comun des participants a la trobada.

Aquesta reflexió passa per  intentar trobar algun candidat que pogués encapçalar les properes eleccions. Després de la patacada en els darrers comicis, per girar la truita caldria algú de pes que pogués plantar cara a CiU i l’alcalde Josep Salom. 

Per altra banda, l’assemblea va decidir tornar-se a presentar a les properes eleccions municipals (s'havia apuntat que potser s'hi renunciaria). Així, ara s’obre un procés amb diferents reunions planificades fins l’octubre-novembre per definir el projecte de poble que vol seguir defensant Tona Futur, sempre en base a les seves línies ideològiques: independència absoluta de tots els partits polítics, ecologisme, participació ciutadana, catalanisme i progressisme.

Tona Futur és una formació d’independents, que acull diverses sensibilitats amb fonaments d’esquerres. Va sorgir fruit de la trista polèmica de la incineradora, que va dividir el poble de Tona en dos. Des de llavors, Tona Futur ha estat peça clau de la política municipal tonenca i ha format part l’equip de govern del municipi en tres legislatures: a la primera, amb Josep Picó al capdavant i compartida amb CiU; a la segona, també amb Josep Picó, ara en solitari; a la tercera, amb Antònia Serra, també en solitari. Després de 12 anys al poder, Tona Futur va perdre les eleccions a la passada legislatura, amb Xavier Sardà com a cap de llista.

Declaracions de Xavier Sardà: “Crec que TF és més necessari que mai, que tenim gent preparada que està disposada a anar a la propera llista però jo he de comunicar-vos que renuncio a tornar a encapçalar la llista de TF a les properes eleccions. És una decisió molt meditada i que prenc més amb el cap que amb el cor. Vull que quedi clar que les úniques raons són personals i professionals. Ara mateix, després de 20 anys implicat a TF he de concentrar-me en la meva carrera professional i disposar de més temps per a la meva família. Estic segur que TF trobarà un nou cap de llista, i de la mateixa manera que us dic que no puc seguir assumint el lideratge de TF a les properes eleccions, també us dic que mentre TF segueixi defensant els ideals de participació ciutadana, catalanisme, progressisme i ecologisme, em tindreu fent pinya tan com pugui per seguir treballant per millorar el nostre poble”.

----------------------
NOTA DE PREMSA
TONA FUTUR

XAVIER SARDÀ FA PÚBLIC QUE NO TORNARÀ A PRESENTAR-SE. TONA FUTUR OBRE UN PERÍODE DE REFLEXIÓ.


A l’assemblea celebrada el passat 17 de juny a la sala de plens de l’Ajuntament de Tona, hi van assistir una seixantena d’associats i simpatitzants,  entre ells els exalcaldes Josep picó i Claudi Pagès, i molts exregidors, a més a més de la majoria de membres històrics que van dimitir ara fa tres anys. Aquest document és una sintesi dels punts que s’hi van tractar i de les conclusions a què es va arribar.

1. Acció de govern de CiU. L’assemblea va avalar l’anàlisi negativa que va plantejar l’executiva sobre com s’està governant el poble actualment, i va posar l’èmfasi en el tarannà poc obert i sectarista de l’actual consistori. Manca d’imaginació, gestió poc eficaç i una tendència recurrent a culpar de tot a la crisi són les tres característiques principals amb les que definim el govern de CiU. Augment de l’endeutament, puja dels impostos, sous dels alts càrrecs desproporcionats i una disminució de la qualitat dels serveis que dóna l’Ajuntament als ciutadans, són quatre conseqüències d’aquesta mala gestió. En base a tot plegat, l’assemblea, màxim òrgan sobirà de la formació, va assumir unanimament la necessitat de tornar-se a presentar a les properes eleccions.

2. En quin moment es troba actualment TF a nivell intern? L’assistència de més de 60 persones a l’assemblea considerem que ja és una demostració de la vitalitat de Tona Futur i representa la culminació d’un procés de recuperació iniciat després de la pèrdua del govern municipal l’anterior legislatura. Un final de legislatura marcat per dos aspectes que van condicionar enormement els resultats electorals: el pas de tres regidors electes de Tona Futur a un partit polític i la dimissió d’un bloc de militants històrics de la nostra formació. Ara però, després del nou impuls que va començar ara fa tres anys, la nostra formació funciona amb una executiva oberta, amb molta participació i amb capacitat per tornar a presentar una nova llista amb opcions de tornar a recuperar el govern municipal. En aquest sentit, estar a l’oposició ens ha permès renovar i reestructurar internament Tona Futur per afrontar amb serenitat les decisions que calguin.

3. El primer repte que encararà l’executiva de TF serà elaborar un programa il•lusionat per demanar la confiança dels tonencs a les properes eleccions. Això es farà basant-nos com sempre, en l’ideari fundacional de Tona Futur, que recull objectius bàsics com la democratització de l’Ajuntament, la participació ciutadana, el progressisme, el catalanisme i el respecte pel medi ambient.

4. Paral•lelament Tona Futur ja ha començat a treballar per configurar una nova llista electoral que haurà d’afrontar un repte addicional: la renovació del cap de llista. Tal com ja havia comunicat a l’executiva fa uns mesos, i com va fer públic als associats durant l’assemblea, Xavier Sardà ha declinat tornar a encapçalar la nostra candidatura a les properes eleccions, tal com li havia ofert l’executiva perquè tornés a liderar la llista. En aquest sentit ens cal remarcar que lamentem profundament aquesta decisió tot i que entenem els motius personals i professionals que la motiven. Xavier Sardà seguirà sent el portanveu del grup de TF a l’Ajuntament de Tona fins al final de la legislatura. També en el futur, de la mateixa manera que comptem amb el recolzament i suport de tots els excàrrecs de la nostra formació, seguirem comptant amb ell per treballar pel projecte de  poble que defensa TF.

Així doncs l’assemblea va aprovar per absoluta unanimitat la necessitat de tornar-se a presentar a les eleccions i obrir un període de treball i reflexió per elaborar un renovat projecte paral•lelament al procés per proposar i nomenar un nou cap de llista. La capacitat que tinguem per sumar nous recolzaments al nostre projecte determinarà el plantejament d’una segona assemblea que se celebrarà a la tardor i on es decidirà en ferm la presentació o no, d’una nova candidatura.

Executiva de Tona Futur.
Juny de 2010
Arxivat a