Sobremunt, la població més independentista de tot Catalunya

La participació al municipi del Lluçanès ha estat del 68,8% i el percentatge de vots pel "sí", de 98,1%. El cens és de 77 votants, el més petit del país a la quarta tongada sobiranista.

Redacció
20 de juny del 2010
Mesa electoral de Sobremunt.
Mesa electoral de Sobremunt. | Osona.com.
Mesa electoral de Sobremunt. Foto: Osona.com.

Resultats finals a Sobremunt
Cens, 77 persones

Participació: 53 persones (68,83%)
SÍ: 52 persones (98,11%)
NO: cap (0%)
VOTS NULS: 1 (1,89%)

-------------------
Actualització a les 21:00 h


Les primeres dades rebudes indiquen que, tal com havia apuntat Osona.com, el municipi de Sobremunt ha estat el que ha obtingut, amb un 68,8%, la participació més elevada en les consultes sobre la independència de Catalunya celebrades avui en nombroses poblacions catalanes. Aquest percentatge està calculat en base al cens d'avui -amb els joves d'entre 16 i 18 anys i els immigrants no comunitaris-. Segons el cens electoral oficial, la participació seria d'un 73,2%.

Amb aquests resultats, Sobremunt passa a ser la segona població amb més participació a les consultes de tot Osona i de tot Catalunya, només per darrera de Sora, que el 13 de desembre va obtenir una participació del 77,9%. Avui, Sobremunt ha avançat només per 8 dècimes Alpens, que fins ara era la segona població més participativa, tant d'Osona com de Catalunya, amb un 68,75%.

Pel que fa als vots afirmatius, Sobremunt no que ha pogut encalçar Alpens, ja que n'ha tingut un 98,1%, 8 dècimes per sota del 98,9% que va fer l'altra. Tot i això, avui també ha estat el municipi de tot Catalunya amb un percentatge més elevat de vots afirmatius.

------------------------------------------------------
Actualització a les 14:30 h


Un 42,8% dels 77 veïns cridats a les urnes ja havia fet efectiu el seu vot a les 13:30 h d'avui diumenge al col·legi electoral instal·lat a l'Ajuntament de Sobremunt. Els membres de la mesa han anunciat, preguntats per Osona.com, que esperen que la participació se situï en una franja propera al 70%. La majoria d'empadronats viuen aquí i els de segona residència són molt comptats, han explicat.

------------------------------------------------------
Informació a les 8:30 h

Un 52% dels veïns de Sobremunt aniria a votar avui dimenge en la quarta onada de consultes sobre la independència de Catalunya, segons les previsions elaborades pel bloc El Patí Descobert.cat.

Aquesta publicació va efectuar el mateix estudi en algunes de les anteriors onades i les seves previsions, en la majoria dels casos, es van quedar curtes i van ser més elevades. Per exemple, avui preveu una participació del 10,8% a Mataró quan el vot anticipat recollit ja supera el 15%.

La previsió s'elabora en base a una sèrie de paràmetres, com ara els resultats electorals anteriors de cada municipi, la participació electoral, la participació en referèndums, la comparativa amb municipis d'ubicació, població i comportament electoral semblants, etc.

Es dóna el cas que Sobremunt és el municipi amb menys habitants -no arriba al centenar- de tots els que avui estan cridats a les urnes, i és l'únic de la comarca d'Osona integrat en aquesta quarta onada.

- El Patí Descobert.cat

L'Ajuntament de Sobremunt, aquest diumenge al migdia, amb un emblema de TL molt visible a la seva façana. Foto:Osona.com.