Un «comitè de benvinguda» molt particular posa color a la visita de Pilar Rahola

L’escriptora i periodista presenta a Vic el seu llibre sobre Artur Mas. Un grup de propalestins es manifesten a l’entrada del Temple Romà.

Redacció osona.com
18 de juny del 2010
Pilar Rahola va ser rebuda, a les portes del temple romà, amb la protesta d'un grup pro palestí.
Pilar Rahola va ser rebuda, a les portes del temple romà, amb la protesta d'un grup pro palestí. | Adrià Costa
Pilar Rahola, al centre, acompanyada a la presentació per l'alcalde Josep Maria Vila d'Abadal i Sor Lucia. Foto: Adrià Costa

Aquest dijous, dia 17 de juny, Pilar Rahola ha presentat a Vic el seu llibre “La màscara del rei Artur” (ed. La Magrana), basat en el líder de CiU, Artur Mas. L’acte ha tingut lloc al Temple Romà a les 8 del vespre. Hi han intervingut l’alcalde de Vic, Josep M. Vila d’Abadal, Sor Lucía i la pròpia autora del llibre, Pilar Rahola.

La presentació ha omplert el Temple Romà de gom a gom. Entre el públic hi havia Josep Maria Ylla Català, Enric Castellnou, Xavier Solà i Imma Bellafont, entre d’altres.

Pilar Rahola, que no ha amagat mai la seva posició prosionista, ha estat rebuda per un “comitè de benvinguda” molt especial. Una cinquantena de persones propalestines, amb banderes incloses, l’esperaven fora del Temple Romà. La majoria dels manifestants eren musulmans, que han compartit protesta amb dos o tres osonencs d’arrels catalanes.

Pilar Rahola va ser rebuda, ales portes del Temple Romà, amb la protesta d'un grup propalestí. Foto: Adrià Costa

La rebuda ha tingut un desenllaç estrany. L’arribada de Pilar Rahola, acompanyada de Sor Lucía, ha coincidit amb una furgoneta perduda que s’ha quedat al mig del carrer i ha tapat la visibilitat, amb la qual cosa Rahola ha passat desapercebuda per als manifestants. Quan se n’han adonat, la periodista i escriptora ja estava a dins del Temple. Llavors, els propalestins han començat a xiular i a cridar. Rahola no s’ha vist molt afectada i, fins i tot, s’ho ha agafat en broma.

El llibre, un encàrrec de l'editorial

El llibre, un encàrrec de l'editorial, vol retratar la personalitat i la trajectòria del candidat a la presidència de Catalunya tot desmuntant tòpics i llegendes urbanes. Convertida en l’ombra del líder de CiU durant uns quants mesos, Pilar Rahola no només despulla el personatge, sinó que també analitza les claus fonamentals dels esdeveniments polítics dels darrers anys; el procés de successió a CDC i les complicacions al si de la federació amb UDC; la complicadíssima redacció i aprovació de l’Estatut, i les vivències, tot sovint amargues, del polític i el seu partit a l’oposició.
La presentació del llibre ha tingut un to “entranyable”, segons algun dels assistents. Vila d’Abadal ha fet  la introducció i llavors Sor Lucía i Pilar Rahola han establert un mena de diàleg d’allò més punyent i divertit.

Vila d’Abadal  ha explicat que l’obra és una mostra un personatge polièdric i trenca tot de tòpics vers el personatge. En la mateixa línia s’ha manifestat la pròpia autora. Per il•lustrar-ho, ha utilitzat el programa d’humor “Polònia” (al qual dedica un capítol), on es mostra un Mas molt presumit, quan la realitat és tot el contrari.

Rahola ha insistit que no es tracta d’un llibre de política, sinó d’un llibre que presenta un personatge desconegut per al gran públic. Un llibre que pot llegir tothom.

Al final de l'acte, Rahola es va quedar a signar llibres.

- Més informació del llibre, des del Robot de Nació Digital

El llibre 'La màscara del rei Artur' de Pilar Rahola. Foto: Adrià Costa
Arxivat a