Una associació denunciarà Josep Anglada per corrupció

La Liga Ciudadana Catalunya sin Corrupción demana que s’investigui el finançament de PxC.

Redacció osona.com
17 de juny del 2010
Els serveis jurídics de la Liga Ciudadana Catalunya sin Corrupción presentaran aquest divendres una denúncia a la fiscalia anticorrupció de Catalunya contra el president i regidor de PxC a l’Ajuntament de Vic, Josep Anglada. Els delictes que es demanen que s’investiguin són els de corrupció, finançament il•legal de partit, insolvència punible i delictes contra el dret dels treballadors.

L’origen d’aquesta denúncia es troba en l’entrevista publicada a Alertadigital.com, el passat 14 de juny, feta a César Roman, que fou president de PxC a Madrid i número 2 del partit. En aquesta entrevista es detalla la relació tèrbola d’Anglada amb empresaris del sector de la construcció. La Liga també considera que el tancament de la seu a Madrid, amb embarg inclòs i treballadors que no estaven donats d’alta a la seguretat social, podria constituir un delicte d’insolvència punible i un altre contra els drets dels treballadors.

A més, la Liga demanarà en l’escrit de la denúncia que s’investigui el finançament de les campanyes electorals i la comptabilitat del partit. Aquesta petició ve motivada per ingressos injustificats de diners, tal com explica Roman, o les aportacions econòmiques del milionari ultradretà alemany patrik Brikmann, que va anunciar el propi Anglada i que podrien ser incompatibles amb els sistemes de finançament de les campanyes de partits polítics.

- Llegir entrevista a Alertadigital.com
Arxivat a