CCOO d’Osona culpa els bancs de la crisi econòmica

Pintoresca protesta per diverses entitats financeres del centre de Vic.

Redacció osona.com
16 de juny del 2010
Protesta de CCOO, aquest matí,  davant les entitats bancaries del centre de Vic
Protesta de CCOO, aquest matí, davant les entitats bancaries del centre de Vic | Adrià Costa
Protesta de CCOO, aquest matí,davant les entitats bancàries del centre de Vic. Foto: Adrià Costa

Avui dimecres, dia 16 de juny, a les 10 del matí, CCOO d’Osona ha convocat una acció de protesta davant algunes entitats bancàries de Vic. “Els responsables de la crisi són les entitats financeres i especulatives i no els treballadors”, diuen des del sindicat.

El recorregut ha començat al Banc de Santander, a la plaça Santa Clara de Vic; ha seguit cap a la plaça Major, al BBVA; llavors al Banc Popular, també a la plaça, i el Banesto, al carrer Verdaguer; i per últim, el Banc Pastor, a la rambla del Carme. Les caixes d’estalvi han restat al marge de la protesta. Els participants eren una quinzena, alguns d’ells disfressats, de Zapatero, banquer i dòlar.

En el marc de la protesta, CCOO ha distribuït uns pamflets (llegir a sota) on també denuncia la reforma laboral que pretén impulsar el govern espanyol, via decret. El sindicat considera que s’ha obert  la porta als acomiadaments “més fàcils i  més barats”.

El grup ha expressat la seva protesta a l’exterior de la majoria d’entitats finaneceres, amb crits i consignes. En algun dels bancs, alguns representants del sindicat hi han entrat per entregar el seu pamflet a treballadors i clients.

Aquí teniu alguns dels lemes que s’han pogut llegir en diverses pancartes. “No és només l’economia, ens hi juguem la democràcia”; “Lluitem pels nostres drets, vaga general”; “Zapatero retalla el frau fiscal i no els drets laborals” i “Menys subvencions dels bancs i més drets socials".

Per últim, CCOO d’Osona ha fet una crida a participar a l’assemblea del 22 de juny, per tal de mobilitzar-se contra la reforma laboral del govern. L’acte tindrà lloc a les 11 del matí, a la sala d’actes de Caixa Manlleu, a Vic.

-----------------------------------------
Pamflet que s’ha repartit a l'acció de denúncia de les entitats financeres i especulatives
CCOO d’Osona

El govern obre la porta als acomiadaments més fàcils i  més barats


Les mesures que proposa el govern, cada cop són més dures, i no serviran per modernitzar i millorar el mercat de treball, però,  si per vulnerar drets dels treballadors i per crear buits i inseguretat jurídica per defensar-se.

La reforma laboral que el govern està disposat a aprovar per decret, concentra la major atenció en els costos i causes de l’acomiadament, algun, pensem que no tenen res a veure amb les alternatives necessàries, entre altres coses, per reduir la temporalitat.

El document no recull les propostes sindicals per reduir la temporalitat, com la millora i protecció dels contractes a temps parcial o la desvinculació de la temporalitat estacional, i no actua sobre la eventualitat ni sobre desvincular el contracte d’obra o servei de les subcontrates.

Però, sí que recull les propostes empresarials d’abaratir els costos de l’acomiadament per mitjà de la pràctica generalitzada del contracte de foment d’ocupació i d’augmentar el poder empresarial, obrint les portes a les decisions unilaterals dels empresaris.

També, recull l’interès empresarial per augmentar les causes d’acomiadaments, obviant una vegada més les propostes sindicals sobre aquesta matèria.

En les reunions dels dies 9 i 10 de juny, vàrem fer el que vàrem poder i més, per comprometre un principi d’acord amb la patronal i el Govern per reformar el mercat de treball sense lesionar els drets dels treballadors.

Finalment l’executiu a acabat cedint a les pressions de les organitzacions empresarials i potser, aplanant el camí per un possible acord amb la dreta parlamentaria.

Un cop analitzat el contingut del document, concretarem la dimensió de la resposta sindical i convocarem vaga general pel dia 29 de setembre de 2010

Participa a l’assemblea
dia 22 de juny a les 11 del matí
sala d’actes de la caixa Manlleu, Rbla. Hospital, 11 de Vic
Mobilitza’t

Protesta de CCOO, aquest matí, davant les entitats bancàries del centre de Vic. Foto: Adrià Costa
Arxivat a