Vic crea una empresa mixta de neteja viària

Vialnetvic està constituïda per l’Ajuntament i l’empresa CESPA. El divendres, festa de presentació.

Redacció osona.com
15 de juny del 2010
Des del dia 1 de juny l’empresa vialnetvic és l’encarregada de la neteja viària de tot el municipi de Vic i també de la recollida del contenidor multiproducte. Es tracta d’una empresa mixta constituïda per l’Ajuntament de Vic i CESPA, empresa que fins ara realitzava aquest servei. La creació d’aquesta empresa mixta respon a la voluntat de l’Ajuntament de Vic de gestionar, sota el nom de Sermuvic, totes les empreses mixtes que realitzen els serveis a la ciutat. Per donar a conèixer vialnetvic, el divendres, dia 18 de juny, la Plaça Major acollirà una festa on es podrà veure la flota i els materials de què disposa vialnetvic, amb activitats especialment pensades per als infants.

La presentació s’ha fet avui dimarts dia 15 de juny, a l’Ajuntament de Vic i ha comptat amb la presència de l’alcalde de Vic, Josep M. Vila d’Abadal, el regidor de Recursos Humans i Serveis, Toni Serrat, i la directora regional de la zona 1 de l’empresa CESPA, Rosa M. Forcada.

Vila d’Abadal ha expressat la seva satisfacció per la creació de la nova empresa, “seguint el model de les altres empreses creades per als serveis municipals amb l’objectiu de millorar i buscar l’eficàcia i la gestió d’una empresa privada amb la responsabilitat de servei de l’Ajuntament de Vic”. Vila d’Abadal ha destacat que la ciutat de Vic té un molt bon servei de neteja, fet que és ben palès “ja que la neteja a Vic està molt ben valorada”.

Forcada ha explicat que CESPA realitza el servei de neteja des de l’any 1997, fet que “ens fa bons coneixedors del territori” i ha agraït que l’Ajuntament de Vic hagi triat CESPA per constituir aquesta empresa mixta. Forcada ha destacat que la tasca de neteja és “una feina fonamental per una ciutat i gens fàcil per a la qual hi posarem tot el nostre coneixement”.

Per la seva banda, Serrat ha explicat que vialnetvic s’integra dins la nova manera de gestionar els serveis municipals, sota el paraigua de Sermuvic, amb cinc empreses per als diversos serveis. Serrat ha explicat que aquesta creació “és un pas més per apropar-nos als serveis de la ciutat, als quals donem molt valor, amb corresponsabilitat de l’Ajuntament de Vic”.

Serrat també ha explicat que vialnetvic ja ha introduït dos canvis en el servei de neteja, ja que hi haurà un equip de neteja a les tardes a la ciutat i la neteja dels polígons industrials, que a partir d’ara s’efectuarà a la nit. Finalment, també ha explicat que divendres, dia 18 de juny, es farà una festa de presentació de vialnetvic, de 17 a 19:30 h a la plaça Major, “especialment adreçada als infants”, amb una gimcana, diverses activitats, exposició de la flota de vehicles i materials de vialnetvic i un sorteig d’un robot-escombra per tothom “que aporti propostes de com podem millorar el servei”.
Arxivat a