Lluís Solà presenta a Vic un recull de poesies inèdites

L'acte ha omplert de gom a gom el Temple Romà.

Redacció osona.com
13 de juny del 2010
576_1276284783SOL_SALA_1
576_1276284783SOL_SALA_1 | Adrià Costa


Aquest divendres, dia 11 de juny, ha tingut lloc al Temple Romà de Vic la presentació del llibre "Entre bellesa i dolor", de Lluís Solà i Sala (Edicions 62), un recull de poesies inèdites de l'autor.
L'acte ha anat a càrrec de Jordi Cornudella, escriptor i editor d'Edicions 62; Francesc Codina, escriptor i degà d'Educació de la Universitat de Vic; i Lluís Solà, autor del llibre que ha llegit alguns dels seus poemes.

La presentació ha omplert de gom a gom el Temple Romà.

Text de contraportada

Lluís Solà (Vic, 1940) és membre fundador i director de la revista Reduccions (1977). És autor i director de teatre. Entre els seus textos dramàtics cal esmentar "Aproximació al grau zero", "Progressió" i "Detall de cossos a la sorra". Com a director de teatre ha portat a l’escena obres de Brossa, Strindberg, Èsquil, Yusaki Zeami, etcètera. Ha presentat diversos espectacles de poesia sobre textos de Verdaguer, Bartra, Riba, Vinyoli i altres autors. Ha escrit textos de reflexió sobre Verdaguer, Joan Alcover, Maragall, Bartra, Martí i Pol, Espriu, Rodoreda, Vinyoli, Bauçà, Sampere, Kafka. És autor dels llibres d’assaig "Cercles de la llibertat" i "Variacions", en curs de publicació. Ha estat fundador i director del Centre d’Osona de l’Institut del Teatre i fundador i director del Centre Dramàtic d’Osona. Ha publicat traduccions de Kafka, Dürrenmatt, Handke, Beckett i de diversos poetes. Ha donat a conèixer els seus versos en els volums d’obra poètica "De veu en veu, I" (2001) i "L’arbre constant, II" (2003); el tercer volum, "Al llindar de l’ara", està en curs de publicació; el quart és el present "Entre bellesa i dolor".

Lluís Solà ha estat guardonat amb els premis Quima Jaume de poesia (2001) i amb el Premi Nacional de la Crítica (2002).

- Més informació de Lluís Solà



Lluís Solà Sala. Foto: Adrià Costa

Portada del llibre «Entre bellesa i dolor», de Lluís Solà i Sala Foto: Adrià Costa
Arxivat a