Arau i Tapial tornaran a Gaza amb un vaixell que portarà bandera espanyola

Els activistes osonencs ho decideixen després d’unes polèmiques declaracions del govern espanyol.

Redacció osona.com
10 de juny del 2010
Laura Arau i Manuel Tapial, en la xerrada que han ofert avui a la Universitat Autònoma de Barcelona, a Bellaterra.
Laura Arau i Manuel Tapial, en la xerrada que han ofert avui a la Universitat Autònoma de Barcelona, a Bellaterra. | ACN
Laura Arau i Manuel Tapial, en la xerrada que han ofert avui a la Universitat Autònoma de Barcelona, a Bellaterra. Foto: ACN

Els activistes propalestins de la flota humanitària assaltada per l'exèrcit israelià davant la costa de Gaza, Laura Arau i Manuel Tapial, engegaran una campanya per reunir voluntaris i aconseguir un vaixell per tornar a Gaza amb una embarcació amb bandera espanyola. Els cooperants asseguren que han pres aquesta decisió després que el govern espanyol els hagi advertit que si haguessin viatjat en una flota amb bandera espanyola “potser” podrien haver-los garantit “certa seguretat”. Arau i Tapial, residents a Taradell, ho han explicat durant una conferència a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), on han reiterat que, a banda de les víctimes ja conegudes, hi ha un metge d'Indonèsia que també hauria mort durant l'atac.

Els activistes han assegurat que seguiran lluitant i defensant la causa palestina tot i l'experiència que van viure a bord de la flota humanitària que va ser assaltada per l'exèrcit israelià el passat 31 de maig.

Segons ha explicat Laura Arau, al llarg del proper any duran a terme una campanya per reunir diners i voluntaris suficients per poder tornar a marxar cap a Gaza amb una embarcació que dugui una bandera espanyola i que formi part d'una flota internacional: “La idea és aconseguir un vaixell i sortir del Port de Barcelona”, ha assenyalat Arau.

L'activista ha explicat que han pres aquesta decisió després que el govern espanyol assegurés que si els dos joves haguessin viatjat en un vaixell amb bandera espanyola “podrien haver-los proporcionat certa seguretat”. Arau considera que Israel no pot tornar-se a permetre una “massacre” com la del Mavi Marmara.

L'activista també ha afirmat que han desestimat una proposta del Liban per formar part d'una flota per viatjar a Gaza la setmana vinent perquè ara volen treballar en la querella que presentaran davant l'Audienca Nacional. Arau ha explicat que a banda també preveuen presentar una altra a nivell internacional.

Una desena víctima de l'atac

Per la seva banda, Manuel Tapial ha manifestat que a més dels vuit ciutadans turcs i el nord-americà que van morir en l'atac a la flotilla, hi ha una desena víctima que seria “un metge d'Indonèsia que viatjava a Gaza per posar la primera pedra en un nou centre sanitari”, ha assegurat Tapial durant la xerrada que ha dut a terme davant d'una quarantena d'estudiants de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).

El cooperant ha aprofitat l'ocasió per referir-se al president dels Estats Units, Barack Obama. Tot i que ha lamentat que Obama no hagi condemnat l'atac a la flotilla, ha indicat que les declaració del cap de govern nord-americà en què ha manifestat que “la situació a Gaza és insostenible”, dóna la raó als activistes que viatjaven a la flotilla internacional que va ser assaltada.

En aquests mateix sentit, Tapial ha indicat que “la impunitat d'Israel ha tocat fons” i ha dit que “ja no hi ha un govern a Europa que justifiqui el comportament que ha mantingut en els darrers 62 anys”.

Protesta contra Israel, avui a la Universitat Autònoma de Barcelona, a Bellaterra. Foto: ACN
Arxivat a