Taradell posa setge als propietaris incívics d’animals

La segona festa del civisme marca l’inici d’una nova normativa, que inclou la recollida d’excrements i la prohibició d’entrar als parcs o zones verdes.

Redacció osona.com
09 de juny del 2010
El proper dissabte al matí, dia 12 de juny, tindrà lloc la campanya de civisme de Taradell per una tinença responsable d'animals. La festa es farà al Pujoló i inclou la inauguració de la primera zona d'esbarjo per a animals de companyia.

“Amb la segona festa del civisme donem resposta al compromís que vam prendre l'any passat de situar punts per a la recollida i el dipòsit de les femtes dels animals de companyia a diversos punts del municipi i també de senyalitzar la prohibició d'entrar els animals de companyia als parcs infantils o zones verdes”, expliquen des de l’Ajuntament.

Els punts dotats de bosses per a la recollida d'excrements i amb dipòsit per deixar-los estaran ubicats a: el Pujoló, carrer de Seva, zona verda situada a l'avinguda Montserrat (Era d'en Mero), zona verda del carrer Mn. Cinto Verdaguer (costat de la Llar d'Infants la Baldufa), zona verda del camí Ral del Barri de Mont-rodon, zona verda de la Plaça de Sant Quirze (La Roca) i zona verda del carrer Rosselló del Barri de la Madriguera. La resta de parcs, places i zones verdes del nucli urbà es senyalitzaran per prohibir l'entrada dels animals de companyia.

Des d'aquest moment els agents auxiliars de la policia local faran acomplir la normativa que obliga els propietaris dels animals de companyia a recollir els excrements i impedir que els animals accedeixin als punts expressament prohibits.

“Esperem que entre tots siguem capaços de mantenir un poble net i ordenat. Tots hi tenim un paper, els propietaris dels animals respectant les normes establertes, l'ajuntament vetllant per tal de que les respectin i la resta de veïns fent-nos arribar els suggeriments o els problemes que detectin en relació amb aquest tema”, afegeixen fonts municipals.

-------------------
PROGRAMA DE LA FESTA DEL CIVISME
12 DE JUNY, EL PUJOLÓ

2/4 de 10 del matí. Xocolatada

Tot el matí . Concurs infantil i juvenil de dibuix ràpid
Tres categories amb tres premis cadascuna.
Cal portar els colors o pintures de casa. El dibuix seleccionat formarà part del cartell de la campanya de l'any vinent. Tots els dibuixos s'exposaran al Centre Cultural Costa i Font a partir del dilluns 14 de juny.

A les 10 del matí . Concurs de mascotes.
Vine a votar la mascota més sexy, la més elegant i la més eixerida!

A les 11 del matí . Inauguració de la zona d'escarjo per a animals de companyia

A 2/4 de 12 del matí .Exhibició d'habilitats canines . A càrrec d'UCRO ( Unitat Canina de Rescat d'Osona)

A 2/4 d'1del migdia . Repartiment de trofeus i premis

En cas de pluja es celebrarà tot al Centre Cultural Costa i Font.
Arxivat a