Prou trastos al carrer!

Vic activa una campanya per evitar l’aparició i abandonament d’andròmines.

per Redacció osona.com, 9 de juny de 2010 a les 07:39 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 9 de juny de 2010 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Sota el lema “Prou andròmines al carrer”, l’Ajuntament de Vic impulsa una nova campanya de conscienciació ciutadana amb l’objectiu d’evitar l’aparició de trastos i andròmines de manera indiscriminada pel carrer. Amb aquesta iniciativa es pretén informar als vigatans de l’existència d’un servei gratuït de recollida de mobles i trastos vells de que disposa l’Ajuntament de Vic.

Qualsevol persona interessada amb aquest servei municipal ha de trucar el telèfon 93 886 43 00 i concertar data i hora per tal de que es faci efectiu el servei. L’usuari simplement ha de baixar el material a peu de carrer essent prioritat els dimecres i divendres, evitant en tots els casos deixar els trastos vells al costat dels contenidors.

La campanya l’executa l’Associació de Disminuïts Físics d’Osona (ADFO) gràcies a una subvenció de l’Agència de Residus de Catalunya. La campanya es basa en les accions: distribució de cartells a totes les escales de veïns i comunitats on s’informa del servei de recollida d’andròmines. Una altra acció és la distribució dels mateixos cartells a comerços de mobles i electrodomèstics. A la vegada, en cada àrea de contenidors també s’informarà d’aquest servei municipal gratuït.  Quan es detectin trastos abandonats fora del servei concertat de recollida, es col•locarà un adhesiu indicant “trasto abandonat” i recordant el telèfon del servei gratuït de recollida. Els trastos que estiguin identificats d'aquesta manera no es recolliran de manera immediata per tal de que la ciutadania es pugui conscienciar de l'acció incívica de qui ho ha abandonat.

La campanya té una durada de sis mesos i es va iniciar el passat dia 1 de juny.

L'any passat es van recollir un total de 497 Tn de residus voluminosos a Vic, dels quals un 60 % es van recollir fora del servei concertat, situació que es vol corregir amb aquesta campanya.

Cartell de la campanya de Vic. Foto: Ajuntament de Vic

 

Osona.com estrena butlletí setmanal
Vols rebre els apunts imprescindibles de la setmana a Osona?

Subscriu-te aquí gratuïtament

 

Participació