Els ajuntaments de Roda de Ter i Torelló també s’estrenyen el cinturó

Els regidors de Roda es baixaran les dietes per assistir als plens. Torelló estudia un pla d’austeritat.

Redacció osona.com
07 de juny del 2010
En la mateixa línia que altres ajuntaments, com el de Vic, i en el marc de la retallada de sous dels funcionaris decretada pel govern central, els ajuntaments de Roda de Ter i Torelló proposaran mesures paral•leles per tal de reduir el dèficit municipal. Així ho han explicat en dues notes de premsa.

Pel que fa a l’Ajuntament de Roda de Ter, la intenció passa per reduir les dietes que cobren els regidors per assistir als plens i juntes de govern (els regidors no cobren un sou). L’Ajuntament de Torelló, en canvi, no té cap pla definit i els dos equips que formen l’equip de govern (PSC i CiU) es reuniran aquesta setmana per tal de concretar algunes mesures.

-------------
NOTA DE PREMSA
AJUNTAMENT DE RODA

L’equip de govern proposa una reducció dels preus que cobren els regidors per assistència als
plens i juntes de govern


- Aquesta és una de les mesures que aplicarà el consistori rodenc per la reducció del dèficit públic

L’equip de govern de l’Ajuntament de Roda de Ter, format per Independents pel Progrés de Roda (IPR)-PSC i Convergència i Unió (CiU), presentarà una proposta de reducció dels preus que cobren els regidors que formen el consistori per assistència als plens i a les juntes de govern local. Aquesta proposta la presentarà en el ple de juny, que se celebrarà el 17 de juny, coincidint amb el tercer dijous de mes.

Els regidors de l’Ajuntament de Roda de Ter no cobren un salari per formar part del consistori rodenc sinó que reben una indemnització per assistir als plens i juntes de govern. Aquests preus són els que es van marcar l’any 2003 i des d’aquell any que no han patit cap increment. La proposta es presenta en la línia de la reducció dels salaris dels treballadors públics de l’Ajuntament de Roda de Ter, tant funcionaris com personal laboral, en aplicació del Reial decret llei 8/2010 de 20 de maig.

L’Alcalde, Antoni Llach, ja ha avançat que aquesta serà una de les primeres mesures que prendrà l’Ajuntament de Roda de Ter en relació a la contenció de la despesa pública.

-------------
NOTA DE PREMSA
AJUNTAMENT DE TORELLÓ


L’equip de govern es reunirà per parlar del pla d’austeritat

Segons va explicar l’alcalde, Miquel Franch, en la sessió plenària de dilluns passat, els 13 regidors de l’equip de govern es reuniran aquesta per analitzar l’actual conjuntura econòmica. L’alcalde va assegurar que també n’informaran als grups de l’oposició.

A pregunta del grup d’ERC, Miquel Franch va qualificar de “normativa precipitada” a la mesura que impedirà als ajuntaments la consignació de crèdits a llarg termini a partir de l’1 de gener de 2011, ja que creu que entre els ajuntaments amb un endeutament altíssim “i els que no el tenen, com el de Torelló, hi hauria d’haver consideracions diferents”. L’alcalde va explicar que, en aquest tema, s’està en contacte amb les associacions municipalistes (ACM i FMC).

En la seva reflexió, l’alcalde va mostrar la preocupació del consistori per temes com la Llei de Barris, les transferències per inversions, les aportacions de la Diputació i la necessitat de concreció d’altres temes com la normativa sobre temes salarials, la retallada en les retribucions dels càrrecs electes i els grups polítics o la situació dels serveis externalitzats però d’obligatòria prestació (com el servei de recollida de deixalles). Hi ha el convenciment que s’hauran d’establir prioritats, alhora que preocupa la despesa corrent i hi ha la voluntat de continuar prestant els serveis a les persones.