Una guia recull els museus i col•leccions d’Osona

La presentació es va fer a Viladrau.

Redacció osona.com
20 de maig del 2010
La presentació a Viladrau, el passat dimarts, amb Francesc Xavier Bellvehí, alcalde de Viladrau; Rosa Vestit, consellera de Cultura del Consell Comarcal d’Osona; Jordi Tura, cap del Servei de Museus i Protecció de Béns Mobles de la Generalitat de Catalunya; Rafael Catafal, de la Fundació Caixa de Manlleu; Carme Torrents, en representació dels museus i col•leccions d’Osona; i Xavier López, del Centre Cultural Europeu de la Natura.
La presentació a Viladrau, el passat dimarts, amb Francesc Xavier Bellvehí, alcalde de Viladrau; Rosa Vestit, consellera de Cultura del Consell Comarcal d’Osona; Jordi Tura, cap del Servei de Museus i Protecció de Béns Mobles de la Generalitat de Catalunya; Rafael Catafal, de la Fundació Caixa de Manlleu; Carme Torrents, en representació dels museus i col•leccions d’Osona; i Xavier López, del Centre Cultural Europeu de la Natura. | Consell Comarcal d\'Osona
La presentació a Viladrau, el passat dimarts, amb Francesc Xavier Bellvehí, alcalde de Viladrau; Rosa Vestit, consellera de Cultura del Consell Comarcal d’Osona; Jordi Tura, cap del Servei de Museus i Protecció de Béns Mobles de la Generalitat de Catalunya; Rafael Catafal, de la Fundació Caixa de Manlleu; Carme Torrents, en representació dels museus i col•leccions d’Osona; i Xavier López, del Centre Cultural Europeu de la Natura.Foto: Consell Comarcal d'Osona

El dimarts 18 de maig es va presentar la Guia de museus i col•leccions d’Osona al Centre Cultural Europeu de la Natura de Viladrau, que aquest any celebra el seu 10è aniversari. La presentació es va fer coincidint amb el Dia Internacional dels Museus.

Aquesta guia pretén donar a conèixer els museus i les col•leccions de la comarca d’Osona, 24 en total, que són una imatge del territori, a través de la història, l’art, el pensament i la cultura. La guia, profusament il•lustrada, és un producte molt cuidat en el seu disseny que vol destacar el valor que tenen aquestes institucions com a elements de coneixement, recerca i difusió del nostre patrimoni.

L’acte de presentació va anar a càrrec de Francesc Xavier Bellvehí, alcalde de Viladrau; Rosa Vestit, consellera de Cultura del Consell Comarcal d’Osona; Jordi Tura, cap del Servei de Museus i Protecció de Béns Mobles de la Generalitat de Catalunya; Rafael Catafal, de la Fundació Caixa de Manlleu; Carme Torrents, en representació dels museus i col•leccions d’Osona; i Xavier López, del Centre Cultural Europeu de la Natura.

Les persones que van intervenir en l’acte van destacar el fet que la guia és el treball d’un conjunt de centres museístics i sorgeix de la voluntat de treballar en xarxa i de manera mancomunada. En aquest mateix sentit, Jordi Tura, va explicar les línies actuals de treball pel que fa al desenvolupament del Pla de Museus de Catalunya, que també passen per la creació i consolidació de les Xarxes de Museus liderades per un Museu Nacional, però que s’estenen per tot el territori català.

Després dels parlaments hi va haver una petita actuació musical realitzada a partir dels elements naturals que caracteritzen al Montseny: l’aigua, els arbres, la fusta i la natura.