Torelló rehabilitarà la casa de Can Parrella

L’actuació a l'històric edifici costarà quatre milions d’euros.

per Redacció osona.com , 19 de maig de 2010 a les 15:54 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 19 de maig de 2010 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Lluís Bassas i David Forcada, en el decurs de la roda de premsa a Can Parrella.

L’Ajuntament de Torelló ha decidit tirar endavant el projecte de rehabilitació de la històrica casa de Can Parrella. Així ho han explicat, aquest dimarts al migdia, els regidors d’Urbanisme, Lluís Bassas i David Forcada, en el decurs d’una roda de premsa. De moment, ja s’ha encarregat el projecte a l’arquitecte Miquel Surinyach.

Lluís Bassas ha explicat que es tracta d’un projecte molt important per Torelló pel valor patrimonial de l’edifici, tant des d’un punt de vista històric com arquitectònic, i que s’ha decidit actuar-hi ara per frenar l’actual procés de deteriorament de la casa.

En el pressupost municipal d’aquest any es compta amb una partida de mig milió d’euros, que provenen de la direcció general d’Arquitectura i Paisatge de la Generalitat (150.000 euros), del Ministeri de Cultura (200.000 euros) i de recursos propis de l’Ajuntament (150.000 euros). Es calcula que l’actuació costarà, en total, al voltant dels 4 milions d’euros, quantitat que es finançarà en diferents anualitats, a mesura que es vagin trobant els recursos. David Forcada ha assegurat que “això és la primera empenta i és important començar”, ja que porta implícit “un compromís de continuïtat”. El regidor també ha deixat clar que “tenim un Pla de Barris que és una prioritat. Per Can Parrella hem d’estudiar què hi podem destinar”, tot i que ha expressat la voluntat de l’equip de govern de trobar recursos i aportar-hi entre mig milió i un milió d’euros anuals fins a la seva finalització en un termini de 5 o 6 anys.

El projecte s’executarà per fases i amb un calendari que estarà en funció dels recursos econòmics disponibles. Està previst que el mes de juny es presenti el projecte per tal de fer la licitació el juliol i començar l’actuació pel mes de setembre. En aquesta primera fase es procedirà a la consolidació general de l’edifici i es farà una completa actuació sobre les teulades.

 

Osona.com estrena butlletí setmanal
Vols rebre els apunts imprescindibles de la setmana a Osona?

Subscriu-te aquí gratuïtament

 

Participació