Franc Ponti desglossa els set passos imprescindibles per innovar a les PIMES

Segona Trobada empresarial a Vic. Toni Brey considera que el fracàs “és una etapa necessària del camí a l’èxit”.

Redacció osona.com
19 de maig del 2010
Segona Trobada Empresarial a Vic, aquest dimarts.
Segona Trobada Empresarial a Vic, aquest dimarts. | Ajuntament de Vic
Segona Trobada Empresarial a Vic, aquest dimarts. Foto: Ajuntament de Vic

“La innovació a les PIMES, es pot innovar amb pocs recursos?” és el títol de la segona Trobada Empresarial que ha tingut lloc aquest dimarts a la sala Coll i Bardolet de l’edifici el Sucre de Vic. Des d’un punt de vista pràctic, els ponents que hi ha intervingut han debatut la capacitat real d’innovació de les empreses considerades petites i mitjanes.

La Trobada ha iniciat a les 9:15 h amb la conferència titulada “Els set moviments de la innovació”, a càrrec del professor de l’Escola d’Alta Direcció i Administració (EADA), Franc Ponti, qui ha assegurat que “tothom pot ser creatiu i per aconseguir millores és imprescindible  voler aprendre i  ser positiu”. Segons ell, la creativitat és la conjunció de dos conceptes: la originalitat i l’aportació de valor.

Tot seguit, el conferenciant ha explicat els set moviments que ell creu imprescindibles per assolir la innovació. El primer és definir el rumb que ha descrit com “el mètode que ha de crear la pròpia empresa per aconseguir innovar”. El segon és crear un equip, és a dir, un grup de persones de tots els sectors de l’empresa que dirigeixin els processos d’innovació i que sàpiguen transmetre les idees a la resta de treballadors. El tercer és la necessitat d’un canvi. Segons el docent, les empreses “no estan programades per a la innovació”. Per aquest motiu, creu imprescindible saber entendre l’open innovation, com connecta l’empresa amb els seus clients. El quart moviment és conèixer les tendències actuals, és a dir, allò que marca els gustos i les preferències dels consumidors. El cinquè és la creativitat basada en saber treballar creativament en equip i saber seleccionar les idees. El sisè és dur a terme el projecte, procés en què es desenvolupa la idea i es converteix en una realitat. I el setè i últim és el resultat, moviment en què s’han de veure les millores a l’empresa.

A partir de les 10:00 h, l’organitzador dels Fiasco Awards, Toni Brey,  ha dut a terme la conferència “Fiasco Awards, el fracàs com a etapa necessària del camí a l’èxit”. Segons Brey, “les ganes d’innovar no estan incloses en la naturalesa humana, sinó que són una acció que avui dia toca fer”. El conferenciant també ha apuntat que “l’èxit i el fracàs són dues cares de la mateixa moneda” i que aquesta és precisament la filosofia dels Fiasco Awards.

Els Fiasco Awards són uns premis que s’atorguen a projectes relacionats amb les TIC que són un fracàs. Tothom qui està registrat a la pàgina web dels guardons pot proposar un candidat, ja sigui un projecte propi o aliè. El candidat que més vots rep és el guanyador. Brey ha assegurat que es tracta “d’una experiència amb èxit, ja que corrobora que amb les noves tecnologies es pot arribar a qualsevol punt del món amb gran rapidesa”.

Les experiències en el camp de la innovació de diversos empresaris de PIMES catalanes ha tancat aquesta segona Trobada Empresarial. La taula rodona ha comptat amb la presència de Xavier Carruesco, director del Sistema de Gestió i RRHH de KH Lloreda; Joaquim Castaño, tècnic de Sacid/Kordas, i Eduard Tarrats, director gerent de Sav Vilaró, i ha estat moderada per Rafael García, director general d’Òrbita97.

Aquesta 7a edició de les Trobades Empresarials està organitzada per ImpeVic, la Universitat de Vic (UVic), Caixa Manlleu i la Cambra de Comerç amb la col•laboració d’ACC1Ó i el suport de la Diputació de Barcelona.

Més informació a: impeempresa.vic.cat
Arxivat a