La gent gran vol més presència als mitjans i a les llistes electorals

Vic acull una de les sessions participatives del 6è Congrés de la Gent Gran de Catalunya.

Redacció osona.com
18 de maig del 2010
Osona ha acollit aquest matí una de les 26 sessions territorials del 6è Congrés de la Gent Gran de Catalunya. La secretària de Polítiques Familiars i Drets de Ciutadania, Carme Porta, acompanyada del director dels Serveis Territorials d’Interior, Relacions Institucionals i Participació a la Catalunya Central, Carles Llussà, ha presidit aquesta sessió participativa.
 
El 6è Congrés de la Gent Gran de Catalunya culminarà a la tardor, en un acte de cloenda amb 300 delegats que aprovaran tres ponències, unes conclusions i un manifest. Aquest procés se celebrarà de forma descentralitzada en 45 sessions, entre tallers sectorials i sessions territorials. L’objectiu és recollir les aportacions de cada territori i promoure la comunicació entre les persones participants.
 
A la sessió que s’ha celebrat avui a Vic hi han assistit representants del consells consultius comarcals de la gent gran i de les entitats relacionades amb aquest col•lectiu. En tot el procés, es preveu que hi participin més de 2.000 persones d’arreu de Catalunya.
 
En la jornada, s’han presentat les tres ponències elaborades pel Consell de la Gent Gran de Catalunya amb motiu del Congrés on es tracten temes com l’envelliment actiu i la participació de les persones grans. Proposen la creació d’una direcció general de la Gent Gran que promogui la participació a tots els nivells i es demana als principals municipis una regidoria de la gent gran, tal com molts ja tenen per la Joventut. També demanen als partits polítics que incorporin a més persones grans a les llistes electorals, tant de les eleccions al Parlament, com a les municipals i a les generals.
 
Una de les ponències també demana als mitjans de comunicació un canvi en la seva manera d’enfocar la vida de la gent gran, que generalment és ignorada o recollida a través de notícies curioses, marginals o tràgiques. Volen que els mitjans no els marginin ni singularitzin, sinó que convidin la gent gran a participar en col•loquis, tertúlies i comentaris, tal com fan amb la resta de la ciutadania.
 
Aquesta és la segona sessió participativa del 6è Congrés de la Gent Gran que s’organitza a la Catalunya Central. El passat 12 de maig ja se’n va celebrar una a Manresa i, properament, se’n faran d’altres a Igualada, Berga i una segona sessió a Manresa.
 
El Departament d’Acció Social i Ciutadania, juntament amb el Consell de la Gent Gran de Catalunya, s’encarrega de l’organització del 6è Congrés de la Gent Gran de Catalunya, un procés en el qual també hi participen el Departament d’Interior, Relacions Institucionals i Participació, a través de la Direcció General de Participació Ciutadana, i el Departament de Governació i Administracions Públiques.
Arxivat a