ICV Osona insta a reforçar el transport d’autobús entre Vic i Barcelona

Els ecosocialistes reclamen que s’augmentin els trajectes desdoblats. Els passatgers del servei de bus han augmentat amb les obres a dues estacions de tren de Barcelona.

Redacció osona.com
17 de maig del 2010
Els ecosocialites demanen al Departament de Política Territorial de la Generalitat (DPTOP) i a l’empresa concessionària Segalés que es reforci el transport d’autobusos entre Vic i Barcelona per tal de fer front a l’augment considerable de passatgers. Des de fa quatres setmanes, el servei de trens de RENFE ha quedat suspès entre les estacions de Sant Andreu Arenal i Arc de Triomf pels treballs de millora de les estacions, catenària i vies d'aquesta línea. El fet que els serveis de Rodalies no arribin fins el centre de la ciutat de Barcelona ha ocasionat que molts passatgers amb origen o destinació Vic que habitualment utilitzen aquesta línia de Renfe hagin alterat la mobilitat d'aquest servei. Tot i l’anunci de l'empresa Sagalés d’un augment dels autobusos en hores punta, des d’ICV d’Osona es considera que aquest servei suplementari avui encara és deficitari per a les moltes les persones que utilitzen el servei i que van a treballar a Barcelona, que venen a estudiar a la UVIC, etc.

Els ecosocialistes reclamen que els dimarts, dimecres i dijous també hi hagi les cinc expedicions doblades en el trajecte Vic-Barcelona, durant tot el matí, tal i com es fa el dilluns, ja que molts dies les expedicions són insuficients per donar cobertura a la totalitat del servei.

D’altra banda, des d’ICV consideren que també seria necessari incorporar nous trajectes d’autobus als matins i a la tarda en els trams horaris en què actualment no hi ha servei, per tal d'oferir una alternativa de mobilitat al trenen aquesta franja horària.

De la mateixa manera, els ecosocialistes consideren que seria lògic incorporar un nou trajecte provisional entre Vic-Barcelona a partir de les 8 del vespre per donar servei a les persones que finalitzen el seu horari laboral o d’estudiant a aquesta hora i s'han de traslladar a Barcelona.

El regidor ecosocialista de Vic, Xavier Tornafoch, ja es va interessar per aquesta situació en el passat ple municipal i va instar l’ajuntament a intercedir per tal que es millori la situació.

- Podeu consultar els horaris Vic-Barcelona a:
http://www.sagales.com/pubdocs/1643_barcelona-vic-sant-pere-de-torello-2010-03-30.pdf
Arxivat a