Neix una ONG a Sant Julià de Vilatorta

Abaraka Bake vol impulsar projectes de cooperació amb el poble de Jali, a Gàmbia.

Redacció osona.com
11 de maig del 2010

El proper 14 de maig a les 20:30h a l’aula de cultura de Sant Julià de Vilatorta, tindrà lloc la presentació de la nova associació Abaraka Bake, expressió que significa “moltes gràcies” amb mandinga, l’idioma més utilitzat a Jali i que l’associació ha escollit com ha punt de partida .
L’associació Abaraka Bake Sant Julià de Vilatorta - Jali és una ONG creada recentment per veïns del municipi amb la finalitat de conèixer i cooperar amb Jali. L’associació neix amb la voluntat d’obrir-se a tothom i amb la intenció de fer implicar a tot el poble de Sant Julià de Vilatorta en les activitats i projectes que estan iniciant.

Els objectius com a associació són:

- Impulsar projectes de cooperació, viables i sostenibles, amb el poble de Jali, a Gàmbia, pel desenvolupament general de la població.

- Defensar i promoure els Drets Humans i les llibertats fonamentals, la pau, la democràcia, la participació ciutadana, en condicions d’igualtat per dones i homes i, en general, la no discriminació per raons de sexe, raça, cultura o religió.

- Sensibilitzar tant a la població de Sant Julià de Vilatorta com la de Jali sobre les desigualtats socials.

Primeres activitats de l’entitat

Exposició “CONEIX JALI”
un petit poble a l’interior de Gàmbia
Del 14 de maig a partir de les 20.30h a l’aula de cultura de Sant Julià de Vilatorta fins el 16 de maig.
El principal objectiu de l’exposició “CONEIX JALI” és el d’apropar-nos a la realitat de Jali, a la seva cultura, a la seva organització social, als seus serveis, a les seves infrastructures i a la seva gent.
Un segon objectiu que es pretén amb aquesta exposició és presentar els projectes que l’entitat ha iniciat i que els agradaria tirar endavant.

Parada d’exposició a “LA FIRA DEL TUPÍ”
El proper 22 I 23 de maig a Sant Julià de Vilatorta
L’associació vendrà peces de ceràmica de Jali, són fetes al poble especialment per vendre en aquesta fira. Les dones de Jali han fet en miniatura els utensilis que elles utilitzen cada dia per cuinar, guardar l’aigua, etc... A part els han ensenyat tot
el procés d’elaboració de la ceràmica.