L’Ecoxarxa organitza a Manlleu la III Fira d’Intercanvi

Parades de productes, serveis i coneixements, que es poden pagar amb l’ecoseny.

Redacció osona.com
11 de maig del 2010

L’Ecoxarxa Osona organitza la seva tercera Fira d’Intercanvi el diumenge 16 de maig a la Plaça Dalt Vila de Manlleu. L'horari serà de 10 del matí fins a les 3 de la tarda. Hi haurà parades de productes, ofertes de serveis i coneixements, etc. Els intercanvis podran realitzar-se de forma directe o través de la Moneda Lliure: l'ecoseny (que és una forma de registre local de l'intercanvi que es comparteix amb la “ecoxarxa del Montseny”). També hi haurà tallers, música, espectacles i un dinar popular.

Les dues fires anteriors varen tenir lloc a Vic el 20 de desembre de 2009, i a Torelló el 14 de març de 2010, amb molt bona acceptació per part de la població.

L'objectiu de la Fira, és donar a conèixer l'Ecoxarxa i el seu funcionament. Les fires són més que un mercat, són una festa en les quals fomentem la relació social entre les persones que ja formem part de la Xarxa i amb la resta de la ciutadania. “Aprofitem aquesta ocasió d'interacció pública per compartir l'esperit de lluitar contra el malbaratament de recursos, afavorir les relacions solidàries, i potenciar l'economia local i de proximitat”, expliquen des de l’Ecoxarxa.

COM FUNCIONA LA XARXA?

Cada participant posa en comú les coses que ofereix i les que li agradaria rebre. La xarxa crea un mitjà de comunicació intern que serveix perquè els membres pugui saber el que es busca i s'ofereix, i per facilitar els contactes. Quan algú troba una cosa que li interessa mira d'arribar a un acord, ja sigui directament amb qui l'ofereix o a través d'un mitjancer. Els intercanvis es poden fer de tres maneres diferents:

- Intercanvi directe entre dos o més productes o serveis. Tu tens alguna cosa que mi m'interessa i jo tinc el que a tu et fa falta.

- Bancs de temps en què es comptabilitzen els intercanvis en hores de treball. Això m'ha costat 4 hores de treball i a canvi rebo l'equivalent a aquestes hores.

- Fent ús d'una moneda lliure (també dites socials, paral•leles, complementàries, etc), per permetre el funcionament d'un sistema d'intercanvis multi-recíprocs a la regió, sense fer ús del diner.

- Anar al web de l’Ecoxarxa Osona
- Cartell de la III Fira d'Intercanvi

Arxivat a