Cine Club Vic estrena la Pantalla Oberta

La secció pretén impulsar produccions amb intervenció osonenca. El primer documental radiografia el recorregut de la Peña Flamenca de Manlleu.

Redacció osona.com
10 de maig del 2010

Cine Club Vic estrena nova secció, Pantalla Oberta, i l’encarregada de fer-ho és la manlleuenca Aina Nuñez amb el documental “La niña del Rincón”. La iniciativa aspira a convertir-se en un espai on s’exhibeixin en primícia i en pantalla gran produccions en les quals hi hagin intervingut de forma directa o indirecta autors de la comarca d’Osona.

Els protagonistes de “La niña del Rincón” van deixar enrere la seva terra fa 50 anys per immigrar a Catalunya. Un cop instal•lats al que seria la seva nova llar, Manlleu, la nostàlgia i la necessitat d’expressar i donar dignitat a la seva cultura els va empènyer a formar una Peña Flamenca. Vint-i-quatre anys després, la realitat ha canviat i el motor que impulsava els fundadors de l’entitat no és el mateix. La nova generació ha nascut aquí. És moment de plantejar-se un nou present.

“La niña del rincón” fusiona les dues passions i professions d’Aina Núñez, el flamenc i el cinema documental. “De petita em van apuntar a classes de ball i des d’aleshores el flamenc és el meu món i les persones que integren la Peña, la meva família”, assegura la directora.

La Peña Flamenca de Manlleu té un important fons àudio-visual que ha permès a Aina Nuñez complir amb el seu projecte: homenatjar la vida i la lluita de l’entitat i els seus protagonistes. D’aquesta manera continua en certa manera el camí que va encetar el seu pare, membre fundador de l’entitat, ara fa 20 anys.

Al costat d’Aina Nuñez en aquesta producció hi ha Jan Codina, que ha tingut una participació fonamental en el treball tant des de la vessant tècnica com per la seva implicació incondicional i emocional.

Notes sobre els directors

Llicenciada en Comunicació Audiovisual i amb un màster Documental de Creació, Aina Núñez és bailaora, professora de flamenc i membre de la junta de la Peña Flamenca de Manlleu i de la Sociedad de Flamenco El Dorado.

Jan Codina va fer estudis de Pintura i Art Contemporani. Ha realitzat diversos documentals, entre els quals destaquen “4 días de mayo, seis meses después”, “Prestige, el viaje a ninguna parte” o “20 de noviembre, después de una revuelta”. Va guanyar el premi Julius 2008.

Dades d’interès

- La sessió tindrà lloc dimarts 11 de maig a les 22:00 hores al Cinema Nou.

- Preu de l’entrada general 4 euros.

- Socis gratuït.

Per més informació www.cineclubvic.com o al telèfon 93 886 20 27

Arxivat a