Seva proclama l’hereu i la pubilla de la Catalunya Central

Cristina Cantal, Dama d’Honor.

Redacció osona.com
10 de maig del 2010
Cristina Cantal, Pubilla de Seva i Dama d'Honor de la Catalunya Central.
Cristina Cantal, Pubilla de Seva i Dama d'Honor de la Catalunya Central.

Cristina Cantal, Pubilla de Seva i Dama d'Honor de la Catalunya Central.

Aquest dissabte 8 de maig, a Seva és va portar a terme l’acte de proclamació de la pubilla i dames, hereu i fadrins de la Catalunya Central. Un acte que es va començar amb una cercavila pels carrers del poble amb les autoritats, hereus i pubilles  d’altres municipis, les colles geganteres de Sant Miquel de Balenyà i Hostalets de Balenyà, grallers... fins a casa de Nil Oriol i Rifà, 1er Fadrí de la Catalunya central 2009 on s’esperava amb els seus altres companys de títol.

A les 21 h a la plaça de l’Església i amb una posta en escena de foc i musica a càrrec de la colla de diables terra alta de Sabadell, s’inaugurava el certamen presentat per Albert Prats, hereu de Catalunya 2008 i Sara Carrasco primera pubilla de Seva.

Abans de presentar a els 23 candidats i candidates que optaven al títol hi varen haver els parlaments de l’alcalde, Josep Palmerola, que va aprofitar per fer un lliuraments de records als sis representants que s’acomiadaven, i  Eugeni Villalbí, secretari general de Joventut de la Generalitat de Catalunya.

Passades les 22 hores i sota el cant de la Muxaranga, Cristina Cantal era proclamada 1era Dama de la Catalunya Central 2010, títol que ja  varen ostentar les pubilles de Seva 2006 Anna Solasegalès i 2007 Berta Villegas. Els seus companys son: Pubilla, Carla Galiot de Navàs; Hereu Miquel Puig de Puig Reig; 1er Fadrí qui Nil Oriol va Enfaixar, Xavier Badia de Navàs; 2na Dama, Laia Andreu d’Avià; i 2n Fadrí, Jordi Pujols de Gironella.

La jornada va cloure amb un sopar al centre cívic polivalent a càrrec de cadascun. Aquest acte ha estat finançat amb l’aportació de tots els municipis que tenien representants i que configuren dins el món del pubillatge la Catalunya Central.

Per optar aquest títol la Cristina  va haver de fer un examen escrit de cultura general i actualitat, una redacció i un examen oral de cinc preguntes. Les i els  aspirants a Pubilla i Hereu eren de les diferents poblacions de la Catalunya central: Piera, Sant Salvador de Guardiola, Gironella, Puig-Reig, Avia, La vall d’an, El Pont de Vilomara i Rocafort, Navàs, Navarcles Balsareny, Sant Vicenç de Castellet, Castellbell i el Vilar, Monistrol de Montserrat, Manresa, La Pobla de Lillet, Súria i Seva.

La Cristina, que finalitza el seu any com a Pubilla de Seva 2009 el proper 2 de juliol, seguirà representant la Catalunya Central fins a finals de maig de 2010, on cedirà la seva banda a Manresa (el Bages).

Aquest cap de setmana també es va acomiadar al delegat del pubillatge local que fins ara a portat el pubillatge de Seva des dels seus inicis, Jordi Bertran, amb un breu acte el divendres al vespre als jardins dels Sorts, on hi havia ex Hereus i Pubilles, delegats i regidors d’altres municipis, la gent del poble... Tanca així una bona etapa plena de grans moments i tot i que des de fora hi seguirà donant suport i tancarà l’organització del acte de juliol.

L’organització valora positivament la proclamació de la Catalunya Central, amb una bona afluència de públic.