ICV no veu clar que es concerti el batxillerat de dos instituts privats de Vic

Els ecosocialistes mostren la seva “sorpresa” en un moment de retallades als centres públics.

Redacció osona.com
09 de maig del 2010

ICV d’Osona ha mostrat la seva “sorpresa” davant l’anunci del Departament d’Educació de concertar els estudis de batxillerat als centres l’Escorial i Sant Miquel de Vic, que fins ara eren privats,  tal com ja va anunciar Osona.com fa uns dies. Els ecosocialistes no entenen aquest increment de les despeses de la conselleria, enfront de les retallades en personal, inversions i despesa ordinària que presumiblement patiran els centres públics el proper curs escolar.

Pels ecosocialistes, aquesta notícia pot “influir greument en l’equilibri del mapa educatiu de la ciutat de Vic i perjudicar negativament les línies d’estudi de batxillerat dels dos centres públics de la ciutat”.

- Notícies publicades

----------------------
NOTA DE PREMSA
ICV OSONA
ICV d’Osona recorda a Maragall que “és incongruent retallar inversions a la pública i regalar concerts a la privada”

- L’anunci del Departament d’Educació de concertar el batxillerat a dos centres privats de Vic contrasta amb les retallades d’inversió i de personal que poden patir els centres públics de cara el proper curs

ICV d’Osona mostra la seva sorpresa davant l’anunci del Departament d’Educació de concertar els estudis post-obligatoris dels centres l’Escorial i Sant Miquel de Vic, enfront de les retallades en personal, inversions i despesa ordinària que presumiblement patiran els centres públics el proper curs escolar. Pels ecosocialistes, aquesta notícia pot influir greument en l’equilibri del mapa educatiu de la ciutat de Vic i perjudicar negativament les línies d’estudi de batxillerat dels dos centres públics de la ciutat.

Aquest anunci contrasta amb la reducció d’inversió del Departament d’Educació; la retallada de recursos en les aules d’acollida, en els centres de recursos pedagògics, en professors de suport  (assessors LIC) als centres educatius públics, així com la voluntat del conseller Maragall de no donar continuïtat als estudis de GES a l’Escola d’Adults de Roda o negar la creació d'un nou grup d'ESO a l'IES Antoni Pous de Manlleu, a favor d'un centre concertat del municipi.

Pels ecosocialistes, “el concert del batxillerat dels dos centres privats no respon a cap compromís de repartir els alumnes amb NEE, ni a cap model educatiu, ni a cap reconeixement a la implicació dels centres concertats en la gestió de la diversitat, perquè en els estudis post-obligatoris aquest repartiment i aquest compromís per part d’aquests centres no ha existit mai” i afegeixen que “fóra bo que el Departament d’Educació i la Regidoria d’Educació de Vic expliquessin quants alumnes amb NEE assumirien aquests centres privats en els seus estudis de batxillerat en contrapartida al concert”.
 
Per altra banda, pels ecosocialistes el manteniment un any més del segon curs del batxillerat nocturn a l’Institut Jaume Callís amb caràcter de provisionalitat no és motiu de cofoisme i no pot considerar-se una bona notícia, si no es rectifica, i es mantenen integralment els dos cursos de batxillerat nocturn a Osona.

Finalment, des d’ICV “valorem molt negativament que el Departament d’Educació blindi el finançament públic a les escoles concertades sense garantir-ne cap obligació”, la qual cosa, confirma que “la LEC aprovada no és la llei que voliem per al nostre país ni la llei que necessitàvem”.

Arxivat a