Amadeu Casellas tornarà a la garjola

Un jutge el condemna a tres anys per intentar introduir heroïna a la presó.

ACN
04 de maig del 2010
Amadeu Casellas i la seva dona, al banc dels acusats de l'Audiència de Barcelona per tràfic de drogues a la presó
Amadeu Casellas i la seva dona, al banc dels acusats de l'Audiència de Barcelona per tràfic de drogues a la presó | ACN

Amadeu Casellas i la seva dona, en la seva compareixença al banc dels acusats de l'Audiència de Barcelona per tràfic de drogues a la presó Foto: ACN 
 
L'Audiència de Barcelona ha condemnat a tres anys de presó Amadeu Casellas per instar a la seva parella a introduir heroïna a la presó de Quatre Camins, on estava reclòs l'abril del 2008. El tribunal també ha condemnat a tres anys de presó la seva xicota aleshores, Yamileth BP, colombiana, que va intentar introduir els gairebé 15 grams de droga amagats a la seva vagina durant un “vis a vis” amb Casellas. La fiscalia demanava vuit anys de presó pels dos acusats i 2.400 euros de multa per a cadascun, però al final l'Audiència els ha condemnat a tres anys i 2.400 euros.

Segons considera provat la Secció Novena, la dona va rebre una trucada d'un home que li va donar els dos embolcalls per a Casellas. Ella se'ls va amagar a la vagina dins d'un preservatiu i els va intentar entrar a la presó, tot i que assegura que en desconeixia el contingut. En el control d'accés de la presó, el 6 d'abril, els vigilants la van escorcollar i ella es va posar nerviosa. Quan li van dir que li farien una radiografia, la dona va confessar que portava droga a sobre per al seu xicot.

Casellas, en canvi, va dir que desconeixia el contingut dels paquets i que tot és un muntatge per tornar-lo a ingressar a presó per la seva ideologia. Casellas havia sortit de presó a mitjans d'abril després de passar uns 24 anys a presó des de finals dels 70 sobretot per atracaments a bancs. En els últims temps va fer vagues de fam per reclamar la seva llibertat, en considerar que havia complert més pena de presó del que li pertocaria, cosa que va acceptar un jutjat després de diversos recursos.

Arxivat a