Osona accelera la creació d’una Coordinadora Antifeixista

Els objectius, denunciar les “pràctiques racistes i xenòfobes” de l’Ajuntament de Vic i de PxC.

Redacció osona.com
02 de maig del 2010

NOTA DE PREMSA
COORDINADORA ANTIFEIXISTA

A causa dels últims esdeveniments ocorreguts a Vic durant els últims mesos, en els que s'ha posat en qüestió a una part important de la ciutadania degut al seu origen o a les seves creences, un grup de persones de Vic ha decidit unir-se en una Coordinadora Antifeixista d'Osona per tal de denunciar les pràctiques racistes i xenòfobes exercides des de la institució que representa l'Ajuntament, a través de l'equip de govern, així com els atacs continus a la convivència per part del partit d’ultra-dreta Plataforma per Catalunya. Un altre dels objectius de la Coordinadora és sensibilitzar l'opinió pública sobre les causes i les conseqüències de discursos que nosaltres entenem com extremadament perillosos per a la convivència, una convivència exemplar com s'ha pogut comprovar al llarg dels anys. Entenem també que combatre una ideologia d'extrema dreta com la que representa Plataforma per Catalunya no passa per assumir el seu ideari feixista i generar el terror a les capes més desfavorides de la societat, una societat cada vegada més plural en credos, vestits i hàbits que no ha impedit que la comarca s'hagi desenvolupat tant cultural com econòmicament.

El missatge que la ciutadania de Vic està rebent per part de la classe política vigatana considerem que és irresponsable i que res ho justifica.

La decisió per part de l'Ajuntament, primer de no empadronar immigrants i posteriorment, de delatar els que poguessin estar en una situació "precària" creiem fermament que ha enterbolit la convivència dels veïns de Vic igual que ha assenyalat a la ciutat a nivell internacional com a una ciutat intolerant per pràctiques que creiem més d'altres temps foscos, per sort ja passats, que d'una ciutat del segle XXI.

És per això que la Coordinadora es pretén presentar públicament en roda de premsa el proper dimarts 4 de maig a les 19:00 h davant de l’Ajuntament de Vic.

Arxivat a