Educació frena la supressió del batxillerat nocturn

De cara a l’any que ve, l’Institut Jaume Callís de Vic continuarà oferint el segon curs. D’altra banda, els dos altres instituts de la ciutat amb batxillerat, Sant Miquel i L’Escorial, passen a ser concertats.

Redacció osona.com
03 de maig del 2010

La lluita comarcal endegada l'any passat en defensa del batxillerat nocturn a Osona sembla que no ha estat endebades. Les més de 2.500 signatures, i la forta mobilització de persones i ajuntaments no van impedir que el curs passat se suprimís el 1r de batxillerat nocturn, però si que han ajudat a que Educació es repensés la seva decisió de cara al futur.

Així ho ha anunciat l’Institut Jaume Callís, que en el proper curs 2010-2011 ha assegurat que continuarà oferint el 2n de batxillerat nocturn. En principi, l’any passat, el Departament d’Educació va suprimir el primer curs i, de cara a aquest any, estava previst suprimir també el segon. El fet que en aquest curs que ara s'acaba s'hagin matriculat 64 alumnes a 2n de batxillerat i que la procedència de l'alumnat s'hagi expandit a una primera alumna de La Garrotxa, gràcies a l'impacte de l'obertura dels túnels de Barcons, són raons que han incidit en la decisió de la conselleria.

Ara, el segon curs de l’any que ve (que no té cap curs de continuïtat de primer a nocturn, ja que es va suprimir) el podran omplir alumnes que han suspès curs o d’altres que han realitzat el primer curs a través de la UOC (Universitat Oberta de Catalunya). El tema és a debat al Fòrum d’Osona.com.

- Anar al Fòrum “Segueix el batxillerat nocturn”
- Notícies publicades

El model Vic es tanca al batxillerat

D’altre banda, Educació també ha anunciat que els altres dos instituts privats de la ciutat que estaven oferint el batxillerat, l’Escorial i Sant Miquel dels Sants, passaran a ser concertats en el proper curs. D’aquesta manera, segons la regidora d’Educació Anna Erra, se soluciona “un greuge” històric vers els dos centres, que han aplicat durant 10 anys el model Vic de distribució d’alumnes immigrants però han continuat sent centres privats, sense subvenció de la Generalitat.

Totes les escoles i instituts de Vic, fins a quart d’ESO, tenen caràcter públic o concertat. Els únics que fins ara eren privats eren aquests dos centres en la modalitat de batxillerat. “D’aquesta manera, es tanca el model Vic a tots els centres educatius de Vic”, ha explicat Erra.

Arxivat a