Jordi Puntí debuta com a novel•lista

Redacció osona.com
30 d'abril del 2010

L'escriptor Jordi Puntí (Manlleu, 1969) presenta avui divendres, dia 30 d’abril, a les 8 del vespre la sala d'exposicions de Can Puget de Manlleu la seva primera novel•la “Maletes perdudes” (Empúries, 2010). La presentació està organitzada des de  l'Associació Cultural Pro Ateneu de Manlleu amb la col•laboració de l'Ajuntament de Manlleu i la Llibreria Contijoch. En l'acte, els periodistes Jordi Vilarodà (El 9 Nou) i Quico Sallés (Grup Nació Digital) mantindran una animada conversa amb Jordi Puntí per parlar del llibre. La presentació acabarà amb un col•loqui amb els assistents.

Aquesta serà la primera vegada que l'escriptor presenta a Osona el seu elogiat debut en aquest gènere literari. El llibre no només ha tingut una excel•lent acollida per part dels crítics literaris si no que el boca orella entre els lectors l'ha convertit en un dels llibres de referència d'aquest any aquest Sant Jordi. “Maletes perdudes” es va convertir en el segon llibre de ficció més venut en llengua catalana.

Maletes perdudes

En Christof, en Christophe, en Christopher i en Cristòfol són germans, però no es coneixen entre ells. Fills de quatre mares diferents, viuen a Frankfurt, París, Londres i Barcelona. En Gabriel, el seu pare, els va abandonar quan eren petits.

Un bon dia, quan es fa oficial la seva desaparició, el secret surt a la llum i els germans es troben. Tot i que fa dues dècades que no en saben res i l’han oblidat, decideixen buscar-lo per resoldre els seus dubtes existencials: ¿per què va marxar per sempre?, ¿per què porten tots el mateix nom? Els cristòfols, doncs, refan pas a pas la vida del seu pare: la infantesa en un orfenat, la joventut en una pensió i, sobretot, els viatges com a transportista de mobles per Europa al costat de dos companys
de fatigues inoblidables, en Bundó i en Petroli.

“Maletes perdudes” narra els destins encreuats d’aquesta família impossible, i només la intervenció dels quatre fills dóna sentit a la galeria de personatges que desfilen per aquestes pàgines: vides descosides i abonyegades com les maletes que es perden pel camí.

Escrita amb l’estil net i ric que ja coneixem de les narracions d’”Animals tristos”, la primera novel•la de Jordi Puntí és divertida, optimista, àgil i plena d’aventures que atrapen el lector des de la primera pàgina.

Arxivat a