Cultura apropa la llegenda de Sant Jordi als més petits

Amb un espectacle a les escoles bressol de Vic. Hi assisteix la delegada de Cultura a la Catalunya Central, Gemma Boix.

Redacció osona.com
28 d'abril del 2010
576_1272377989st_jord
576_1272377989st_jord | Josep M Costa

Foto: Josep M Costa

NOTA DE PREMSA
El Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació aposta perquè la cultura arribi a tots i cadadscun dels i les habitants de Catalunya

•Els Serveis Territorials a la Catalunya Central aproximen la cultura als més petits de tres llars d’infants municipals de Vic amb l’espectacle “En Pau celebra Sant Jordi

El dia de Sant Jordi és, per Catalunya, el dia del llibre, de la rosa i de l’amor. Però és quelcom més; és també una de les festes populars més seguides al nostre país i un dels símbols de la nostra cultura i d’allò que ens caracteritza com a catalans.

El Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació aposta perquè la cultura arribi a tots i cadascun dels i les habitants de Catalunya, ja que entenem que aquesta ha de ser un dret per la nostra societat. I, en aquest sentit, des dels serveis territorials hem volgut començar pels més petits.

Aproximar-los la cultura, fer-los-la descobrir ha de ser un dels nostres objectius. És clau que els nostres infants creixin tenint la cultura com un fet plenament normal i, al mateix temps, valorant-la tal com es mereix. Això els farà més lliures, més tolerants i millors ciutadans.

Enguany hem decidit posar el nostre petit granet de sorra portant a les llars d’infants de la ciutat de Vic una peculiar i apropiada Llegenda de Sant Jordi. L’Espectacle que s’ha creat per aquesta ocasió està centrat en els elements més característics d’una diada com la de Sant jordi que, tot i ser laborable, és un dia on totes les coses són diferents: els carrers tenen colors especials, es venen roses, es compren llibres, se surt al carrer a passejar en família, es retroba molta gent... És a dir, més enllà de la llegenda que envolta aquest dia, la diada de Sant Jordi transmet unes emocions úniques i molt agradables. Això és el que pretén explicar l’espectacle “En Pau celebra Sant Jordi”.

En Pau celebra Sant Jordi

El matí es lleva assolellat, la mare d'en Pau li ha comprat un conte a les parades de llibres de la plaça i en Pau està molt content! Ell, a l'escola, li ha fet una rosa vermella com la sang! El núvol també apareix en aquesta gran diada, no se la vol perdre!!!!! En Pau intentarà explicar-nos el conte però serà constantment interromput pel Sol i el Núvol que només tenen al cap la Llegenda de Sant Jordi.

Tots tres ens explicaran històries que ens faran entendre i gaudir d'aquest dia tan especial. Això sí, nosaltres l'acabarem cantant.

Durada de l’espectacle 15 minutsCompanyia: ISARA
- Pau: Isabel Àlvarez
- Sol: Mercè Falip
- Núvol: Sara Manzano

Foto: Josep M Costa

Arxivat a