Els sindicats protesten per enèsima vegada contra les polítiques d’Educació

Una setantena de professionals de l'escola pública es concentra a Vic per reclamar l’augment de plantilles i la disminució dels alumnes per aules, entre d’altres demandes.

per Redacció osona.com , 27 d'abril de 2010 a les 15:57 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 27 d'abril de 2010 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.Convocades pels sindicats CCOO, USTEC i UGT, unes 70 persones s'han concentrat aquest migdia davant dels Serveis Educatius a Vic, a la plaça de l'Estudiant, per protestar contra la política educativa del Departament d'Educació. “Entenem que la situació de l'educació al nostre país cada vegada és més greu i no podem acceptar que el nostre govern ens menteixi sistemàticament”, diuen els organitzadors.

Els mestres i professors rebutgen la “política d’estalvi” del conseller. Segons ells, ha fet ”augmentar les ràtios, disminuir els recursos i complicar l'organització dels centres, tot augmentant les dificultats a les aules i empitjorant les condicions laborals dels docents, cosa que implica disminució de la qualitat educativa”.

Els manifestants reclamen l’augment de plantilles, la disminució dels alumnes per aula, la cobertura de totes les baixes amb substitucions des del primer dia i la supressió de les hores extres, entre altres demandes. 

A continuació teniu la carta que els manifestants han fet arribar a la Regidora d'Educació de Vic:

CARTA A ANNA ERRA, REGIDORA D’EDUCACIÓ DE VIC

Sra Regidora d’Educació de l’Ajuntament de Vic, 

En la mesura de la seva corresponsabilitat i compromís en tot allò que afecta a l’ensenyament públic de Vic, professionals de l’educació pública, membres de la comunicat educativa i els sindicats CCOO, USTEC•STEs,  ASPEPC-SPS, UGT volem fer palès que:

La política educativa del Departament d’Educació i l’actitud del seu Conseller s’han vingut caracteritzant als últims anys per l’autoritarisme més absolut i un menyspreu envers el professorat i la seva tasca, l’ensenyament públic en general i els seus representants legals, els sindicats.

A tot això, cal afegir una manca absoluta de respecte per la negociació col•lectiva, intentant retallar-la i minimitzar-la contínuament, tot prenent mesures unilaterals que afecten al mapa escolar (tancaments de grups i línies de batxillerat, supressió de cicles, no cobertura de la demanda de places per cicles formatius...), altres a la qualitat i equitat (supressió de 200 places de personal dels servies educatius), i d’altres empitjoren sensiblement les condicions de treball del professorat i constitueixen flagrants incompliments d’acords sindicals i de govern. 

En aquest sentit, expressem el més absolut rebuig a aquesta política educativa i reivindiquem:

- L’increment generalitzat de plantilles. No a més retallades. Disminució dels alumnes per aula. (és impossible, p.ex. treballar la competència oral en anglès en aules de més de 25 alumnes).

- La cobertura de totes les baixes amb substitucions des del primer dia. No a les hores extres. (i sobretot les hores extres “voluntàries”).

- No al tancament de grups (batxillerats, cicles formatius, CAEPs, serveis educatius.. (reclamem una vegada més el batxillerat nocturn a Vic)).

- Per la gestió democràtica i participativa, reforcem el poder de decisió dels claustres i consells escolars. No a aquests projectes de decret d’autonomia i de direccions de centres. No a la desregularització de les condicions laborals del professorat.

- No a aquest calendari escolar.

- Pel treball estable i de qualitat. Contractacions de mitja jornada i sencera.

- No a aquests nomenaments telemàtics, que no garanteixen ni la transparència ni el control.

Reiterem el nostre rebuig a aquesta manera d’actuar i a aquestes polítiques del Departament i del Conseller i el nostre compromís amb el professorat i l’ensenyament públic en la lluita per impedir l’aplicació d’unes mesures que atempten els drets laborals dels seus treballadors i les seves treballadores i contra la qualitat de l’educació pública.

 

Osona.com estrena butlletí setmanal
Vols rebre els apunts imprescindibles de la setmana a Osona?

Subscriu-te aquí gratuïtament

 

Arxivat a:
Societat, CCOO, Educació, UGT
Participació