L’Àngel Inversor escolta els projectes empresarials de 10 emprenedors

Han tingut 7 minuts per exposar les seves propostes. A l’altre costat de la barrera, inversors privats i entitats bancàries.

Redacció
22 d'abril del 2010
Àngel Inversor
Àngel Inversor | Ajuntament de Vic



La taula rodona de “Noves fórmules, nous clients” a càrrec de  Marc Cortés, David Masó i Geppy Parzide, tres experts en l’aplicació de les noves tecnologies a l’empresa, ha donat el tret de sortida a la Jornada de l’Àngel Inversor que s’ha desenvolupat aquest dimecres, 21 d’abril, a l’edifici el Sucre de Vic en el marc de l’E-week.

Albert Font, assessor estratègic empresarial de l’ImpeVic, ha introduït els ponents i ha moderat la sessió. Marc Cortés ha parlat del “Kit de supervivència” per les empreses que estan interessades a utilitzar eines multimèdia per projectar el seu negoci a Internet i, més concretament, a les xarxes socials. Per la seva banda, David Masó, ha exposat els dos models de consumidors: l’off-line, que utilitza els mitjans de venda convencionals, i l’on-line que utilitza els mitjans interactius. Segons Masó “són dos móns interconnectats que depenen l’un de l’altre i per dominar el mercat cal traçar noves estratègies per interaccionar amb el consumidor i entendre els seus moviments”. L’última ponència ha anat a càrrec de Geppy, Parzide que ha parlat de les APPs, les aplicacions pel telèfon mòbil Iphone de l’empresa Apple. Parzide ha fet una reflexió de l’univers empresarial que envolta aquest dispositiu tan innovador i ha assegurat que “marcarà un abans i un després en el món de les noves tecnologies i també en la forma de fer negocis”.

Després d’una pausa, a les 12:00 h, 13 emprenedors que han presentat 10 projectes davant de 19 inversors, simulant el mètode “elevator speech”. La finalitat d’aquesta iniciativa, promoguda per l’ImpeVic, ha estat fomentar l’injecció de capital a nous projectes.

Josep Burgaya, president de l’ImpeVic i segon tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Vic,   ha donat la ben benvinguda als participants remarcant que “l’economia d’un país està en mans del sector privat i a l’administració pública ens correspon donar suport a nous projectes empresarials”. Burgaya  ha afegit que “els emprenedors i els inversors són una garantia de futur per crear un model econòmic eficaç i sostenible”.

L’inversor Francesc Trias també s’ha sumat a la jornada fent una exposició limitada a 7 minuts on ha explicat què és el que busca un àngel inversor en un projecte empresarial. Segons Trias l’objectiu principal d’un inversor és “trobar un projecte rendible que escapi de les necessitats i els desitjos dels consumidors i que respongui a una demanda real”.

Amb el projecte “Golf públic Taradell, golf per tothom”, l’emprenedor Marc Vila ha presentat el seu projecte que busca “una inversió econòmica per ampliar el negoci a tot Catalunya i també a diferents sectors de la població”.  Pol Adarve i Ramon Ausbach ha parlat de “Silais, mobilitat elèctrica” un negoci iniciat per enginyers que vol respondre a la demanda de càrrega de cotxes elèctrics mitjançant la gestió, la instal•lació i el manteniment d’estacions d’energia elèctrica. David Fontanet i Oriol Camprubí han presentat “GetGet-One”, una nova plataforma publicitària que complementa el negoci amb el joc urbà.

El quart ponent ha estat Pere Barniol amb el negoci dirigit a la logística de les festes populars que porta per títol “Solucions Eldina”. Després Antoni Godayol i Jordi Saló  han presentat “Multitherapy Body Plus”, una iniciativa empresarial enfocada a la comercialització de màquines de teràpia de fibrosis post-quirúrgiques. Jordi Tost ha parlat del projecte “Gav-allfeed” un negoci dedicat al disseny, la fabricació i la distribució de productes de nutrició animal, i Eudald Aymerich ha exposat “Monmar Comunicació”, una empresa que es dedica a mantenir actualitzades les notícies del portal web d’una empresa. El següent emprenedor ha estat Luis Alfredo amb “La Toscana di Vic”, una botiga que fabrica i ven pasta fresca. Finalment, Joan Canillas ha parlat de “Rural7”, un portal web de turisme rural i Joan Gaudes  ha explicat “Gaufix, una microoperadora d’Internet”.

A la tarda, a porta tancada, s’ha portat a terme “20 minuts amb l’Àngel Inversor”, una continuació de la sessió del matí on s’hi han presentat nou projectes d’emprenedors davant l’audiència d’ 11 inversors provinents d’entitats bancàries i inversors privats. A la mateixa hora ha començat “L’hora amb l’expert en fórmules d’inversió”, una xerrada dirigida a resoldre dubtes dels inversors i els emprenedors que ha tingut molt èxit.

La proposta forma part de l’e-week que se celebra aquests dies a Vic.  Avui al migdia s’ha fet l’acte oficial de cloenda de la 7a edició de la fira que ha comptat amb la presència de la degana de la FEC de la UVic, Maria Antònia Pujol.

- Anar al web d'Angel Inversor

Arxivat a