Els nens de Manlleu expliquen contes a la ràdio

En el marc de la diada de Sant Jordi.

Redacció osona.com
23 d'abril del 2010
Aquest divendres, 23 d’abril, a la plaça Fra Bernadí de Manlleu, en el marc dels actes programats per celebrar la diada de Sant Jordi, es farà una reproducció de l’enregistrament dels “Contes a la ràdio”, una iniciativa de l’àrea d’Educació de l’Ajuntament de Manlleu.

En el marc de la diada de Sant Jordi, els alumnes de sis aules de tercer de primària de les escoles Puig-Agut, Carme-Vedruna i Casals Gràcia, han preparat els diferents contes que es retransmeten aquesta setmana per Ràdio Manlleu.

Divendres a les 11 del matí, els alumnes de 3r de primària de l’escola Puig-Agut explicaran els contes “Els músics de Bremen” i “El vestit nou de l’emperador”.

A les 4 de la tarda (una hora abans del que estava previst) els alumnes de 3r de primària del col·legi el Carme-Vedruna recitaran els contes “El sastre valent”, “El gran arbre” i “La flor de romaní”.

A continuació, a les 5 de la tarda, els alumnes de 3r de primària de l’escola Casals-Gràcia ens explicaran la “Llegenda del Serpent”.

Aquests contes han estat preparats per l’actriu Pepa Lavilla amb la col·laboració activa del tutors de cada classe.

Aquest és el segon curs que es realitza aquest projecte amb els principals objectius de millorar la lectura, la comprensió escrita i conèixer el funcionament de la ràdio. Una de les característiques d’aquesta activitat és que hi participen tots els alumnes de la classe.

Els mestres reconeixen que l’alumnat està molt motivat per aquesta aventura d’anar a enregistrar a la ràdio i que puguin escoltar-se. També constaten la millora del clima de l’aula pel fet de portar un projecte comú així com es desenvolupen de manera important les habilitats dels infants en lectura, memorització i comprensió d’un text.

El curs vinent està previst que participin als “Contes a la ràdio” les escoles Pompeu Fabra i Quatre Vents.

Des de l’àrea d’Educació es vol remarcar i agrair la disponibilitat i la col·laboració de l’equip de professionals de Ràdio Manlleu, sense la qual aquesta realització no hagués estat possible.