Els ratolins pagesos triomfen a Barcelona

El nou conte d'Edicions Casablanca va ser presentat a la llibreria Bertand

Redacció
23 d'abril del 2010
576_1271926387tp3m3ql1
576_1271926387tp3m3ql1
http://www.osona.com/noticia/8195/ratoli/fermi/pages/taradell/triomfa/pedrera/barcelona




La setmana passada, el dijous, la sala d'actes de la llibreria Bertrand de Barcelona era plena de públic per assistir a la presentació de "Màscares i mentides", el desè titol de la col·lecció de contes d'en Fermí, el ratolí pagès, d'Edicions Casablanca.

Aquesta col·lecció, escrita i dibuixada per Scaramuix, explica d'una manera entretinguda i molt propera, la vida en una casa de pagès al llarg de l'any; amb la particularitat de que està basada en la vida real d'una casa que existeix i es pot visitar: Mas Casablanca, de Taradell. En Pep Cabanas i la Roser Romaní, pagesos i editors, són els impulsors d'aquest projecte que ja s'ha fet un lloc destacat en el panorama editorial infantil en català.

El nou conte, "Màscares i mentides", que parla d'impostures i falses aparences, a part d'explicar les feines del mes de febrer a pagès, va ser presentat per la Roser Capdevila, creadora de "Les tres bessones". Capdevila va destacar l'expresivitat i l'equilibri entre el realisme documental i la fantasia dels dibuixos de Scaramuix.

L'Elisabeth Dulcet, directora tècnica del Col·legi de Logopedes de Catalunya, va remarcar el valor pedagògic i formatiu de la col·lecció. En Pep i la Roser, pagesos i editors, van demostrar una vegada més que amb il·lusió i l'esforç es poden tirar endavant projectes tant interessants com aquest. I l'Scaramuix, l'autor dels contes, va explicar que ja està treballant en el proper conte, que veurà la llum a finals d'estiu.

- Web Mas Casablanca
- Weblog Scaramuix
- Altres contes del ratolí pagès
Arxivat a